Ny Lejre-borgmester bliver socialdemokraten Carsten Rasmussen

Det bliver socialdemokraten Carsten Rasmussen, der tiltræder som ny borgmester i Lejre Kommune. Skiftet sker efter Mette Touborgs (SF) afgang.

02:05

Interview med Carsten Rasmussen, der bliver ny borgmester i Lejre.

Det bliver byrådsmedlemmet Carsten Rasmussen (S), der står til at overtage posten som borgmester i Lejre Kommune, efter nuværende borgmester Mette Touborg (SF) går af på grund af nyt job.

Det bekræfter kilder overfor TV 2 Lorry.

Dermed bliver det ikke den nuværende 1. viceborgmester Jan Vedel Heine (LA), der overtager embeddet.

- Flertalspartierne lægger op til, at det bliver Carsten Rasmussen (S), der skal overtager borgmesterposten. Med Carsten Rasmussen får vi en mand, der har siddet i positionen før og kan arbejde 100 procent fra dag ét, siger Jan Vedel Heine (LA) til Ritzau.

Carsten Rasmussen har tidligere været borgmester i det Bramsnæs Kommune - det, der nu er Lejre Kommune.

Læs også Lejre-borgmester stopper: Bliver direktør i Københavns Kommune

Her besad han borgmesterembedet i i alt otte år fra 1994 til 2001.

Den 60-årige Carsten Rasmussen er uddannet skolelærer, men har haft sin gang som politiker i kommunalt regi i næsten 27 år, siden han blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i 1990.

Ifølge kilder til TV 2 Lorry vil Lejre Kommune offentliggøre Carsten Rasmussen som ny borgmester i morgen, fredag den 23. september.

Carsten Rasmussen blev offentligt kendt som 'Pølseborgmesteren' i 1997, da han førte valgkamp til borgmesterembedet i Bramsnæs Kommune fra en pølsevogn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik