Mads Pedersen er Årets Sportsnavn

Den 24-årige verdensmester i landevejscykling fra Lejre modtog hædren, som uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark af en dommerkomité på otte personer.

Cykelrytteren Mads Pedersen, der bor og træner i Lejre Kommunes bakkede terræn, er blevet kåret som Årets Sportsnavn 2019 for sin VM-sejr i landevejscykling.

Lørdag aften blev den unge cykelrytter tildelt den prestigefyldte pris af statsminister Mette Frederiksen ved prisuddelingen Sport 2019 i Jyske Bank Boxen i Herning.

- Tak til (landstræner, red.) Anders Lund for at udtage mig. Tak til drengene, jeg kørte med den dag. Tak til min familie for at støtte mig i mine vanvittige idéer de seneste år, sagde Mads Pedersen i sin takketale ifølge Ritzau.

Mads Pedersen vandt i slutningen af september måned verdensmesterskaberne i landevejscykling ved herreelitens linjeløb, da på den regnfulde dag i Yorkshire krydsede målstregen først foran italienske Matteo Trentin og schweizeren Stefan Küng.

Et stærkt finalefelt

Ud over Mads Pedersen udgjorde det danske herrelandshold i håndbold samt sejleren Anne-Marie Rindom de tre finalister til prisen som Årets Sportsnavn.

Alle tre blev verdensmestre i 2019, hvilket gjorde de otte personer i dommerkomitéens arbejde ekstra svært i år.

- Det var en svær opgave, men dog en positiv udfordring at vælge én vinder fra et finalefelt bestående af tre verdensmestre i olympiske discipliner, siger DIF-formand Niels Nygaard, der ligeledes er formand for dommerkomitéen for Årets Sportsnavn, i en pressemeddelelse.

- Mads Pedersens VM-præstation i regnvejret i England var så fænomenal og udført i en sport, der konkurreres i over hele kloden, så han løber med hæderen. Hans neglebidende bedrift viser virkelig, hvordan topsport kan begejstre og bevæge danskerne.

Prisen uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark, og vinderen blev udvalgt af en dommerkomité, der blandt andre bestod af kronprins Frederik, Michael Laudrup og Camilla Martin.

Første danske VM-guld i herreeliten

Mads Pedersen blev med sin sejr den første dansker nogensinde, der har vundet VM-guld i landevejscykling i herreeliten.

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991. DIF og Team Danmark udpegede i første omgang 15 nominerede, der siden blev skåret ned til de tre føromtalte finalister.

Ud over hæderen følger der en præmiecheck på 75.000 kroner med prisen.

Ti års vindere af Årets Sportsnavn

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere