Mads Pedersen er Årets Sportsnavn

Den 24-årige verdensmester i landevejscykling fra Lejre modtog hædren, som uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark af en dommerkomité på otte personer.

Mads Pedersen modtog prisen som Årets Sportsnavn af statsminister Mette Frederiksen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Cykelrytteren Mads Pedersen, der bor og træner i Lejre Kommunes bakkede terræn, er blevet kåret som Årets Sportsnavn 2019 for sin VM-sejr i landevejscykling.

Lørdag aften blev den unge cykelrytter tildelt den prestigefyldte pris af statsminister Mette Frederiksen ved prisuddelingen Sport 2019 i Jyske Bank Boxen i Herning.

- Tak til (landstræner, red.) Anders Lund for at udtage mig. Tak til drengene, jeg kørte med den dag. Tak til min familie for at støtte mig i mine vanvittige idéer de seneste år, sagde Mads Pedersen i sin takketale ifølge Ritzau.

Læs også Mads Pedersen fra Lejre er ny verdensmester i landevejscykling

Mads Pedersen vandt i slutningen af september måned verdensmesterskaberne i landevejscykling ved herreelitens linjeløb, da på den regnfulde dag i Yorkshire krydsede målstregen først foran italienske Matteo Trentin og schweizeren Stefan Küng.

Et stærkt finalefelt

Ud over Mads Pedersen udgjorde det danske herrelandshold i håndbold samt sejleren Anne-Marie Rindom de tre finalister til prisen som Årets Sportsnavn.

Alle tre blev verdensmestre i 2019, hvilket gjorde de otte personer i dommerkomitéens arbejde ekstra svært i år.

- Det var en svær opgave, men dog en positiv udfordring at vælge én vinder fra et finalefelt bestående af tre verdensmestre i olympiske discipliner, siger DIF-formand Niels Nygaard, der ligeledes er formand for dommerkomitéen for Årets Sportsnavn, i en pressemeddelelse.

Læs også I Roskilde jubler Mads Pedersens gamle cykelhold over VM-triumfen

- Mads Pedersens VM-præstation i regnvejret i England var så fænomenal og udført i en sport, der konkurreres i over hele kloden, så han løber med hæderen. Hans neglebidende bedrift viser virkelig, hvordan topsport kan begejstre og bevæge danskerne.

Prisen uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark, og vinderen blev udvalgt af en dommerkomité, der blandt andre bestod af kronprins Frederik, Michael Laudrup og Camilla Martin.

Første danske VM-guld i herreeliten

Mads Pedersen blev med sin sejr den første dansker nogensinde, der har vundet VM-guld i landevejscykling i herreeliten.

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991. DIF og Team Danmark udpegede i første omgang 15 nominerede, der siden blev skåret ned til de tre føromtalte finalister.

Ud over hæderen følger der en præmiecheck på 75.000 kroner med prisen.

Læs også Udenlandske medier chokerede over Mads Pedersens 'sensationelle' sejr

Ti års vindere af Årets Sportsnavn

  • 2019: Mads Pedersen (cykling)
  • 2018: Caroline Wozniacki (tennis)
  • 2017: Viktor Axelsen (badminton)
  • 2016: Pernille Blume (svømning)
  • 2015: René Holten Poulsen (kajak)
  • 2014: Camilla Pedersen (triatlon)
  • 2013: Maja Jager (bueskydning)
  • 2012: Lasse Norman Hansen (cykling)
  • 2011: Jeanette Ottesen (svømning)
  • 2010: Caroline Wozniacki (tennis)

 

Kilde: Ritzau

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik