Lort i vandet på badestrand: Kommune fraråder badning i tre døgn

Udløb af urenset spildevand med coliforme bakterier får nu Lejre Kommune til at advare mod badning ved Kyndeløse Strand.

Kyndeløse Strand ud til Isefjorden. Her frarådes badning indtil den 27. juni klokken 11. Foto: Audrey S - Google Maps

Det er varmt, og du sveder selv i knæene.

Du skal i vandet og bade, men det skal du faktisk ikke, hvis du altså skulle i vandet ved Kyndeløse Strand i Lejre Kommune.

Her er der nemlig lort i vandet.

Urenset spildevand fra det nærtliggende Ejby Renseanlæg har nemlig fundet vej til Isefjorden og har indfundet sig i lagunen omkring Kyndeløse, der er hjemsted for en af Sjællands mest populære naturiststrande.

Derfor har Lejre Kommune mandag udsendt et varsel, hvori de fraråder borgere badning i tre døgn frem til torsdag den 27. juni klokken 11.00.

På sin hjemmeside skriver kommunen, at der er coliforme bakterier - også kendt som tyktarmsbakterier - i badevandet.

- Inden de coliforme bakterier, der er i spildevandet og som kan være sygdomsfremkaldende, er døde, går der op til 72 timer. Derfor anbefaler Lejre Kommune ikke badning før den 27. juni klokken 11, skriver kommunen.

Det var kommunens eget badevands-overvågningssystem, der slog alarm over det urensede spildevand i fjorden. Udløbet blev hurtigt stoppet, skriver kommunen.

Selskabet Fors, der står for driften af anlægget, er blevet bedt om at lave en redegørelse om hændelsen samt sikre, at noget lignende ikke sker igen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik