Lejre Kommune klar til at teste skolebørn: Pensionisterne Bruno og Asta skal hjælpe til

Når skoleeleverne vender tilbage til skolerne, indebærer masser af coorona-tests. Bruno og Asta fra Ejby skal hjælpe med det administrative.

75-årige Bruno Rasmussen og hans hustru, 74-årige Asta Rasmussen er egentlig gået på pension for flere år tilbage. Men mandag trækker ægteparret i arbejdstøjet igen. De har meldt sig for at hjælpe til, når folkeskolens elever gradvist vender tilbage til skolerne og i den forbindelse skal parret stå for det administrative arbejde med at føre lister over, hvem der bliver testet - og indrapportere resultaterne.

 - Det er et eller andet med, at vi godt vil gøre noget. Vi er også engagerede i genbrugsbutikken her i Kirke Hyllinge, og vi kan godt lide at blande os. Og så har vi jo været lærere på skolen, så de kender os jo, lyder det i telefonen fra Bruno Rasmussen.

Asta fortæller, at hun er politisk interesseret og tidligere har siddet i kommunalbestyrelsen, og selv om det er et overstået kapitel, så har parret masser af energi til at påtage sig opgaven.

- Vi har været på kursus, og så har vi skullet fremvise både ren straffeattest og børneattest, siger de.

Kan bruge flere frivillige

Det er Bramsnæsvig-skolen, de skal hjælpe til på. Lejre Kommune skriver på sin hjemmeside, at den umiddelbart har nok frivillige til at tage sig af opgaverne, men der kan godt bruges flere i takt med at eleverne vender tilbage. Når det sker, skal eleverne testes to gange om ugen, og det bliver med de nye typer lyntests, hvor podepinden ikke skal så skræmmende langt op i næsen, som det har været tilfældet hidtil.

Forleden lagde borgmester Carsten Rasmussen næse til en demonstration af testen, og han er begejstret for, at kommunens skoler melder klar til i første omgang de ældste elever og sidenhen forhåbentlig også de øvrige.

- Skoleeleverne har virkelig lidt under savnet af deres normale hverdag med kammeraterne i klassen. Så det glæder mig, at skolerne har sørget for, at de kan være klar til at byde dem tilbage igen i det øjeblik, regeringen tillader det, siger Carsten Rasmussen på Lejre Kommunes hjemmeside.

Og Bruno og Asta Rasmussen giver altså en hånd med, for at det kan lade sig gøre. Det bliver et kært gensyn med skolen for dem begge to, omend Bruno har det med at kigge forbi.

- Vi har en stor have på 2500 kvadratmeter. Så jeg plejer at komme forbi med en gang æblekage til dem. Det er de vist glade for på lærerværelset, griner han.

Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen lagde forleden næse til den coronatest, eleverne også skal igennem.
Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen lagde forleden næse til den coronatest, eleverne også skal igennem.
Foto: Jesper Benzon Jørgsholm

De nuværende restriktioner indebærer, at fra mandag er 0-4. klasse helt åbne, mens 5-8. klasser må møde en dag om ugen til udendørs undervisning. 9. og 10. klasse får ret til 50 procents fremmøde - typisk med fysisk skolegang hver anden uge.

- Vi tester ude på skolerne - både for personale og for elever. Når de møder ind kan de lige blive næsetestet, så det behøver forældrene jo ikke engang holde øje med. Vi har sørget for, at tilbuddet er på skolen, så elever og ansatte slipper for testcentre, siger Carsten Rasmussen til TV2 Lorry.

Det er dog frivilligt for eleverne, om de vil testes.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20180419-114850-3-1920x1281we

Jernbanecaféen åbner ikke på onsdag: "Det er et værtshus, ikke en restaurant"

119421190_745422276035938_6854669815951511728_n

Landmanden, ostemageren og bryggeren glæder sig over åbning: Men én bekymring fylder stadig

20210114-132749-L-1920x1280we

Beredskabet indsættes på Vestegnen: Skal hjælpe med corona-testning

20160205-173113-4-1000x667we.jpg

Genåbning kan give mange lokale nedlukninger: Borgmestre vil have forbedringer i udskældt model

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere