Lærer smittet på skole – to klasser sendt hjem

Det er det første tilfælde af Covid-19 på en skole i Lejre Kommune. 

Arkivfoto. Foto: Johan Gadegaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

En lærer på Osted Skole er onsdag blevet konstateret smittet med Covid-19.

Det oplyser Lejre Kommune i en pressemeddelelse.  

Læreren, der siden i mandags har undervist to klasser, har ikke haft symptomer, men derfor kan der alligevel være risiko for smitte.

Læs også Nyeste corona-tal: Tre er døde det seneste døgn

De to klasser, som læreren har undervist, er derfor blevet sendt hjem og skal fjernundervises.

- Det er det første tilfælde af Covid-19 på en skole i Lejre Kommune. Men vi har naturligvis forberedt os på, at situationen kunne opstå, borgmester Carsten Rasmussen i pressemeddelelsen, som er udsendt i går onsdag.

- Vi har her til formiddag iværksat vores beredskabsplan, og vi følger nøje myndighedernes retningslinjer og anbefalinger. Samtidig er skoleledelsen i tæt dialog med de børn og forældre, som er påvirket af situationen, siger borgmesteren.

Elever skal nu testes to gange

De hjemsendte klasser er en 6.-klasse og en 9.-klasse. Eleverne skal nu hver testes to gange og må vende tilbage til skolen efter den første test, som ikke viser tegn på smitte. 

Læs også Nye tal: Særligt unge i to regioner smittes lige nu med coronavirus

De kolleger, der har været i nær kontakt med den smittede lærer, er også sendt hjem til test.

Skoleledelsen har underrettet forældrene til børn i de berørte klasser og på resten af Osted Skole.  

Der vil nu blive sat ind med ekstra rengøring på skolen. Og som Sundhedsstyrelsen anbefaler, får skolen i morgen besøg af kommunens sundhedstjeneste. 

Syv smittede den seneste uge

Lejre Kommune har haft syv tilfælde af coronavirus inden for de seneste syv dage, hvilket svarer til, at omtrent 18 smittede ud af 100.000 indbyggere, fremgår det af Statens Serum Instituts seneste corona-statistik.

Læs også Forurenet drikkevand rammer Roskilde og dele af Lejre: Kog i to minutter inden brug

Siden man begyndte at registrere covid-19 har Lejre Kommune haft I alt 83 smittetilfælde svarende til 297 smittede per 100.000 indbyggere.

Få overblikket over, hvor mange der er smittede pr. 100.000 borgere i løbet af den seneste uge, der hvor du bor:Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik