Konservative lovede hende tryghed – men Susanne er ikke tilfreds

Sidste år holdt Konservative sommergruppemøde i Susanne Rishedes have og krævede tryghed for boligejere som hende - men hun er ikke beroliget over den nye boligskat.

Da Det Konservative Folkeparti sidste i år i august holdt sommergruppemøde foregik det - traditionen tro - ude i sommerlandet.

Boligskat var på dagsordenen for det borgerlige støtteparti, der derfor havde fundet en helt almindelig boligejer, som indvilligede i at lægge græsplæne til pressemødet.

Det var Susanne Rishede fra Allerslev ved Lejre. En 73-årig folkepensionist, som årligt betaler over 30.000 kroner i boligskatter - hvilket ifølge partiformand Søren Pape Poulsen er helt urimeligt.

Nu har Det Konservative Folkeparti lagt stemmer til aftalen om den nye boligskat, som betyder, at grundskylden kan indefryses gratis frem til 2021, mens både grundskylden og ejendomsværdiskatten fremover følger boligpriserne.

quote Det er meget godt, at vi kan være trygge. Men passer det nu også? 

Susanne Rishede, boligejer, Lejre

- Vi er blevet til malkekvæg

Men Susanne Rishede er ikke ovenud begejstret over den nye aftale.

- Jeg synes ikke, de har fået så meget igennem. Det må jeg sige. Det er meget godt, at vi kan være trygge. Men passer det nu også? Det er jo fint, at vi kan få lov til at indefryse skatten, men jeg synes stadig, det er usikkert hvor meget man kan indefryse, og hvor høj rente, man så skal betale for det, siger hun til Berlingske torsdag.

Susanne Rishede har tidligere fortalt, at hun kun takket være arv fra sine forældre har råd til at bo i huset, som hun købte helt tilbage i 1978. Dengang var skatterne på jord "ikke nær så udspekulerede".

- I dag er boligejere blevet til malkekvæg, siger hun.

Ifølge tal fra Skatteministeriet vil en ejer af et hus i Lejre, som er vurderet til tre millioner kroner, fra 2021 skulle betale 33.000 kroner i boligskat. De 2.900 kroner kan indfryses og betales senere. 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen, Kons., forklarede tirsdag over for TV 2 Lorry, hvorfor boligskatteaftalen er så god. Se eller gense klippet her: 

Erhvervsministeren mener, at aftalen er en stor gevinst for Frederiksberg - men en husejer mener noget andet

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere