Kommune i kæmpe valgplakats-brøler

I Lejre Kommune er en lang række valgplakater forsvundet. Kommunen skulle nemlig male lygtepælene, og derfor har de taget de mange valgplakater ned. "Tåbeligt" og "pinligt", lyder det.

Hvis der har været en smule tomt i lygtepælene i Lejre Kommune, så er det altså ikke fordi, at kommunens politikere har droppet valgkampen.

I stedet er der tale om en maler ansat af kommunen, der har klippet 65 valgplakater ned, fordi han - blot to dage efter, plakaterne var sat op - skulle male lygtepælene, som de hang i.

Og det har skabt stor frustration blandt lokalpolitikerne.

quote Det er fuldstændig molboagtigt, at kommunen skal til at male lygtepæle midt i en valgkamp.

Tina Mandrup, Venstre

'Ulovligt' og 'pinligt'

En af dem, der har fået klippet sine plakater ned, er Tina Mandrup, der er borgmesterkandidat for Venstre.

Hun - og de andre kandidater - kendte ikke til kommunens plan om, at lygtepælene skulle males. Hun troede derfor, at der var tale om ganske almindelig hærværk, da valgplakaterne pludselig forsvandt.

Derfor blev hun noget overrasket, da hun under et gruppemøde fandt ud af, at det var kommunens eget værk.

- Det er fuldstændig molboagtigt, at kommunen skal til at male lygtepæle midt i en valgkamp, siger hun til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Og at vi først får besked om det flere dage efter er fuldstændig godnat. Helt ærligt. Det er både pinligt, men også ulovligt.

quote Det er smadder dumt og meget utilfredsstillende.

Inger Marie Vynne, kommunaldirektør, Lejre Kommune

Også konservatives Grethe Saabye studsede over tidspunktet for malerarbejdet.

- Det er jo dybt tåbeligt, at man begynder at male lygtepæle midt i valgkampen. Det er fuldstændig gak i låget, siger hun til TV 2 Lorry.

Kunne ikke få en maler før

Det var da heller ikke meningen, at lygtepælene skulle males netop nu. Det fortæller kommunaldirektør i Lejre Kommune, Inger Marie Vynne.

- Malerarbejdet skulle være påbegyndt tidligere på året, men der var vanskeligheder med at finde en maler, siger hun til TV 2 Lorry og fortsætter:

- I dag (onsdag, red.) fandt jeg ud af, at vi for en måneds tid siden indgik en aftale med en maler - uden omtanke for valget. Det er smadder dumt og meget utilfredsstillende, men det er en fejl og ikke af ond vilje.

Er det en god nok undskyldning?

- Nej, men jeg ved ikke, hvad vi ellers skulle gøre. Vores rådgiver og maleren har aftalt det (nedtagningen red.) som en praktisk foranstaltning. Vi tager det meget alvorligt og har gjort, hvad vi kunne. Men vi kan desværre ikke spole tiden tilbage. 

Grethe Saabye understreger da også, at hun tager situationen ganske roligt.

- Om jeg har fem valgplakater mere eller mindre, ødelægger ikke mit valg. 

Kommunen har nu sendt en mail til alle kandidater, der har fået nedtaget deres valgplakater. 

Inger Marie Vynne oplyser til TV 2 Lorry, at kandidaterne har fået mulighed for selv at hente plakaterne og hænge dem op, men at kommunen også vil hjælpe med udbringning og opsætning.