I Roskilde jubler Mads Pedersens gamle cykelhold over VM-triumfen

Mads Pedersens sejr ved VM i landevejscykling kan være med til at give unge cykelryttere i hovedstadsområdet et boost, vurderer træner for Pedersens gamle hold.

De jubler hos det Roskilde-baserede cykelhold Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior mandag.

Søndag kunne holdet nemlig på fjernsyn se en af klubbens tidligere cykelryttere vinde en af de mest prestigefulde titler i cykelsporten, da Mads Pedersen fra Gevninge i Lejre vandt verdensmesterskaberne i landevejscykling.

For Jesper Zwisler, der er team manager for holdet, var det en nervepirrende oplevelse.

Han har kendt Mads Pedersen og Mads’ far, siden han som helt ung gav alle de lokale ryttere baghjul på bakkerne, der deler Lejre og Holbæk Kommune.

- Jeg sad og så det med min søn, som også selv har kørt på holdet, og vi var på sammenbruddets rand. Dels fordi det var for spændende og fordi. vi var sikre på, at Matteo Trentin ville vinde løbet. Og så snuppede Mads sgu titlen. Jeg har prøvet meget. Men her var jeg målløs. Jeg var tavs af glæde i flere minutter, siger Jesper Zwisler.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Mads Pedersen som rytter for Roskilde Junior-holdet.

Talentet har altid været der

Mads Pedersen kørte på Roskildes juniorhold i 2012 og 2013, mens han stadig var teenager. Rytterne på juniorholdet er mellem 15 og 18 år.

Da han var i folden hos Team Roskilde Junior, som holdet hed dengang, vandt han juniorernes udgave af løbet Paris – Roubaix, mens han også opnåede en sølvmedalje ved VM for juniorer i Firenze i 2013.

- Mads’ talent har altid været enestående. Som juniorrytter var han Danmarks mest vindende. Der har aldrig været tvivl om talentet, og Mads har altid fået god opbakning fra familien. Så for vores hold handlede det bare om, hvordan vi fik løftet hans talent videre, siger Jesper Zwisler.

Kan bane vejen for unge cykeltalenter

Cykelholdet har været rugekasse for flere store cykeltalenter, der siden har opnået succes i sportens top.

I løbet af de seneste fire år har Danmark vundet seks guldmedaljer ved VM i landevejscykling for herrer. Alle medaljevinderne har en fortid på Roskilde-holdet.

Og med en verdensmester i elitekategorien blandt cykelholdets dimittender håber team manager Jesper Zwisler, at Mads Pedersens triumf kan inspirere holdets nuværende såvel som fremtidige ryttere.

Seks guldmedaljer ved VM til Roskilde-ryttere

- Mads’ resultat viser vores unge ryttere, at det kan lade sig gøre. At det er muligt at rykke ind på det absolut øverste niveau i cykelsport, siger Jesper Zwisler.

- Det der er vores håb, at vi med det her kan få flere talenter ind i vores cykelklubber – ikke kun vores, men alle – for vi kan også se, at frafaldet af sindssygt dygtige talenter er for stort, siger han.

Hos Team NPV - Carl Ras Roskilde Junior, som Mads Pedersens gamle hold hedder i dag, håber den sportslige ledelse at kunne bruge Mads Pedersens VM-triumf aktivt til at få flere unge talenter til at række ud efter stjernerne.

Artiklen fortsætter efter billledet...

Gense opløbet, hvor Mads Pedersen blev verdensmester.

- Vi kommer til at markere sejren i klubben på en eller anden måde. Og så kommer vi til at bruge det aktivt. Altså se hinanden i øjnene og forpligte os alle til at blive endnu bedre til at hjælpe unge ryttere på vej. Det nemmeste er bare at sige hold kæft det er fedt. Vi skal bruge det aktivt til at blive endnu bedre, siger Jesper Zwisler.

Nuværende World Tour-ryttere fra Roskilde-holdet tæller blandt andre Søren Kragh Andersen (Team Sunweb), Jonas Gregaard Wisly (Astana Pro Team), Mikkel Honoré (Deceuninck-Quick Step) og Mikkel Bjerg (fra 2020 UAE Emirates).