Har ikke fået hentet skrald i tre uger: Skraldespande er levende

Der lugter ikke så godt på Skovvej i Hvalsø lige for tiden. Her har flere borgere ikke fået tømt deres skraldespande i op til tre uger.

Flere steder i Lejre er der ikke blevet hentet skrald i op til tre uger. Blandt andet på Skovvej i Hvalsø er de hårdt ramt.

Flere beboere på vejen fortæller til TV 2 Lorry, at de ikke har fået tømt deres skraldespande i flere uger.

- Min skraldespand er helt levende. Den er fyldt med larver, og her lugter klamt, siger Jan Christensen, der bor på vejen.

Jan Christensen har taget kontakt til kommunen og vognmanden flere gange. Men der sker ikke noget, siger han.
Jan Christensen har taget kontakt til kommunen og vognmanden flere gange. Men der sker ikke noget, siger han.
Foto: TV 2 Lorry

quote Jeg synes, at grænsen er nået. Det kan ikke passe, at vi skal leve med en skraldespand, der er så ulækker.

Jan Christensen fra Hvalsø

Ifølge Lejre Kommune er det da også planen, at beboere i kommunen skal have tømt deres skraldespande hver uge i uge 26-33 netop for at undgå blandt andet maddiker, der stortrives i affaldscontainere i det lune vejr... men sådan er det altså ikke gået flere steder indtil videre.

- Jeg har taget kontakt til kommunen og vognmanden flere gange, fordi vores skrald ikke er blevet hentet i snart tre uger, men der sker ikke noget. Jeg synes, at grænsen er nået. Det kan ikke passe, at vi skal leve med en skraldespand, der er så ulækker, siger Jan Christensen.

Flere beboere er ramt

Også Karen Jørgensen, der bor på Skovvej fortæller, at hun ikke har fået tømt sin skraldespand i et par uger.

- Jeg er blevet nødt til at smide mit restaffald i madaffaldsspanden, fordi der ikke er plads til det i den rigtige skraldespand, fortæller hun.

Gode råd til dig, der ikke har fået tømt din skraldespand:

Dog er det ikke alle på vejen, der er ramt, og ifølge Lejre Kommune er det da også pletvis, at folk mærker noget til problemet.

Borgmesteren beklager

Carsten Rasmussen (S), der er borgmester i Lejre Kommune, erkender, at kommunens renovatør ikke har levet op til den ugentlige afhentning af affald alle steder i kommunen.

- Jeg beklager situationen. Det er surt, og vi havde helst set, at det ikke var sådan. Vi har været efter firmaet og sagt, at nu skal der altså rettes op, siger han.

Han forklarer, at kommunen for cirka tre måneder siden hyrede et nyt renovationsfirma, vognmandsfirmaet M. Larsen, og de har skulle igennem en indkøringsfase på cirka tre måneder. De tre måneder er nu gået, men de løfter stadig ikke opgaven med at tømme skraldespande tilfredsstillende.

- Vi har fået at vide, at de har problemer med at nå alle de ruter, de plejer at tage, fordi de har været ramt af sygdom og mandskabsmangel. Men vi er sådan set ligeglade med forklaringerne, vi vil bare have løsningen, siger Carsten Rasmussen

Borgmesteren siger, at han stadig har tillid til, at firmaet får rettet op på problemet, og renovationsfirmaet har da også lovet, ifølge borgmesteren, at de berørte borgere, der ikke har fået tømt deres skraldespande, får tømt dem i dag eller i morgen. Borgerne på Skovvej kan se frem til at få tømt deres skraldespande i morgen.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) beklager, at renovationsfirmaet ikke leverer den service, de skal.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Trafikstøj(1)

playTransportordførere svarer igen på kras kritik fra borgmester i støjplaget kommune

Lars Løkke Rasmussen

playMan skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere