Grøntsager gode nok til mennesker - ikke til høns

Økologisk landmand fik grøntsagsrester til sine høns fra restauranter. Men det er slut. Fødevarekontrollen har nedlagt forbud. Grøntsagerne skal brændes.

I København har Nørrebro-restauranten Bæst fået en påtale for at drive ulovlig fodervirksomhed.

Restauranten gav grøntsagsrester til en økologisk landmands høns i Lejre. 

Så nedlagde Fødevarekontrollen forbud.

Loven siger nemlig, at alle biprodukter fra en restaurant er affald og skal køres til forbrænding. 

Påtalen rammerJohanne Schimming fra Hegnsholt Hønseri i Lejre. 

Det var hende, der fik grøntsagsresterne med hjem, når hun en gang om ugen var forbi med æg til restauranterne. Cirka 30 tons grøntsagsrester om året blev det til. 

Nu står hønsenes menu primært på tørfoder.

Johanne Schimming går meget op i økologi, og når hønsene ikke er beordret indenfor på grund af fugleinfluenza lever de udenfor. 

TV 2 Lorry den 14. december 2016

Netop derfor havde hun en aftale med syv københavnske restauranter om at aftage deres grøntsagsrester og fodre sine høns med dem i stedet for med industrifremstillet foder.

quote Hvis noget er godt nok til at servere for restaurantens gæster, så synes jeg også, det bør være godt nok til at kunne give hønsene herude

Johanne Schimming

- Først og fremmest så er det jo et forsøg på at spare på jordens ressourcer. Udnytte dem på den bedst mulige måde, siger Johanne Schimming til TV 2 Lorry.

Og hun forstår ikke det forbud, der nu forhindrer hende i at modtage grøntsagsresterne.

- Hvis noget er godt nok til at servere for restaurantens gæster, så synes jeg også, det bør være godt nok til at kunne give hønsene herude. Det har jeg rigtig svært ved at forstå, at det ikke skal være, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik