Gordon opfordrer alle til at fange hornfisk: ”Du er i direkte kontakt med den sprællende natur"

02:25

Video: Anders Fisker

- Jeg har været lystfisker hele mit liv, og jeg regner med at være lystfisker resten af mit liv, for jeg kan ikke undvære det.

Ordene kommer fra Danmarks nok mest kendte lysfisker, 41-årige Gordon P. Henriksen.

- Lystfiskeri er blandt andet en måde at komme i kontakt med naturen på. At komme ud og mærke omverdenen og mærke den planet vi befinder os på. Og få kontakt med den direkte gennem en fiskeline ned i et stykke natur, der spræller fra den anden ende af linen, siger Gordon P. Henriksen, der til dagligt bor i Lejre.

Han er lige nu aktuel med bogen ”Et liv i fisk”. En bog, der slet ikke handler om lystfiskeri. Eller også gør den. For Gordon P. Henriksen har skrevet om alt det, der ligger udenom lystfiskeriet. Roen, naturen, kammeratskabet, maden og glæden ved en fisketur uden fisk.

Lystfiskeri er en måde at komme i kontakt med naturen på, og mærke den planet vi befinder os på.

Gordon P. Henriksen

Og lige nu er det ifølge Gordon P. Henriksen bare om at komme afsted, for det vrimler med hornfisk ved de danske kyster og i fjorden:

- Her i foråret vælter det med hornfisk på stort set alle vores kyster og i fjorden, så find stangen ud af skabet eller tag ned i grejhandleren og køb en og kom ud og afsted. Det kommer du ikke til at fortryde, siger Gordon P. Henriksen.

Herunder får du tre eksperttips til din fisketur efter hornfisk samt nogle af de bedste fiskespots for hornfisk i Danmark.

Tre eksperttips til at fange hornfisk

  • Fisk i nærheden af sten og vegetation
  • En sildekrog foretrækkes, hvis du fisker med blink
  • Solskin er en fordel

Gode fiskespots for hornfisk i Lorryland

  • Munkholmbroen, Kirke Såby
  • Søvang og Dragør, København
  • Hellerup, København
  • Helsingør

 

Kilde: Lystfiskerguiden.dk