Fuld plade: Nu er der afbrændingsforbud i hele Lorryland

Alle 34 kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde er nu underlagt afbrændingsforbud, når Lejre Kommune fra onsdag klokken 12 ryger med i puljen.

Forbuddet gælder afbrænding i det fri, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere samt anvendelse af grill i naturen. Foto: Lea Meilandt Mathiesen - Ritzau Scanpix

Lejre Kommune var den eneste kommune i TV 2 Lorrys sendeområde, der hidtil var gået fri af et afbrændingsforbud, men nu går den ikke længere.

For med et tørkeindeks på 10 ud af 10 i hele Vestsjælland indfører Vestsjællands Brandvæsen nu forbud mod al afbrænding i det fri gældende fra onsdag den 4. juli klokken 12.00.

Og det inkluderer altså Lejre Kommune.

Læs også Først kom afbrændingsforbuddet. Nu indføres der forbud mod at vande haven

Forbuddet omfatter afbrænding af halm inklusive frøgræshalm, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere og lignede samt anvendelse af grill i naturen.

Det er stadig tilladt at anvende grill i private haver, såfremt grillen er placeret på et fast ikke brandbart underlag som for eksempel fliser eller lignende.

Ifølge Lasse E. Hansen, chef for myndighed og forebyggelse i Vestsjællands Brandvæsen, er det den ekstreme vejrsituation, der tvinger Brandvæsnet til at indføre forbuddet:

- Vi oplever i øjeblikket en tørke, som vi ikke har set de sidste 25 år, og situationen bliver mere og mere kritisk dag for dag. Samtidig har vi de seneste dage har oplevet en stigning i udrykninger til naturbrande i Vestsjælland, hvorfor vi har besluttet at indføre et forbud mod al afbrænding, siger han.

Læs også Beredskabsdirektør: Trods tørke skal du ikke frygte teltbrande på Roskilde

I øvrigt er det ikke kun tørt i Lorryland, men i hele landet, når der fra onsdag klokken 12 er forbud mod afbrænding i samtlige kommuner i Danmark, oplyser Danske Beredskaber.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik