Fra fire til tre: Lejre Kommune slanker direktionen

Sparetider i Lejre Kommune rammer direktionsgangen på rådhuset.

- Det er en ret væsentlig ændring, vi foretager i ledelsen.

Sådan lyder det fra Lejres borgmester Carsten Rasmussen (Soc.dem), efter at Økonomiudvalget har besluttet at reducere slanke direktionen fra fire til tre direktører.

To af kommunens fire direktører er stoppet, fordi de har fået nye stillinger, og i den forbindelse vil der kun blive ansat én direktør som erstatning for de to, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.  

- Det er klart, at en mindre direktion vil betyde en fast årlig besparelse i en tid, hvor vi har god brug for pengene. Vi har her i efteråret været gennem en omprioritering og sparet på driften, så der bliver flere penge til investeringer i Lejre Kommunes fremtid. Vi har været nødt til at skære bredt, og derfor er det godt og rimeligt, at også den øverste ledelse bidrager, siger Carsten Rasmussen.

Større samlet ansvar

Fremover kommer direktionen til at bestå af kommunaldirektør Inger Marie Vynne og to vicekommunaldirektører.

- Den ene vicekommunaldirektør bliver Henrik Nielsen, som i dag har ansvaret for økonomi, job & social samt velfærd & omsorg. Den anden, som nu skal findes, får især fokus på børn, unge, kultur og fritid. Sammen med kommunaldirektør Inger Marie Vynne og fagcentercheferne vil de få et større samlet ansvar for driften og udviklingen i Lejre Kommune.

- De vil arbejde endnu tættere sammen på tværs af faggrænser, og det er vigtigt, når vi som kommune skal skabe det gode liv på landet. De ønsker og behov, som borgerne har, kræver ofte en indsats på tværs af kommunens afdelinger og centre”, tilføjer Carsten Rasmussen.

Den mindre udgift indgår i de administrative besparelser, som kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med budget 2019-22.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Coronavirus grafik

Borgmester og blå blok taler dunder mod model for nedlukning: "Skrot den fuldstændig"

Nye retningslinjer for altaner

Altan-debatten raser og nye regler forhandles: Beboere frygter det værste

tomas breddam

Kaffetørstig borgmester inviterer borgerne til møde

20161206-154958-3-1920x1277we

Tidligere cykelstjerne går ind i politik: ”Jeg er ikke prototypen på en klassisk politiker”

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere