Først skrev han sexet bog om Gud: Nu vil han være biskop

Sognepræst Poul Joachim Stender fra Kirke Saaby ved Roskilde, er klar til bispevalg.

Sognepræst Poul Joachim Stender, der blandt andet er kendt for den omstridte bog "Med Gud i sengen. En sightseeing gennem Bibelens sexliv", er nu med 95 stillere klar til valg om bispesædet i Lolland-Falsters Stift.

Sådan stiller man op til bispevalg

- Jeg er rigtig rigtig glad, taknemmelig og ikke mindst ydmyg. Det er jo fantastisk at knap 100 mennesker i Lolland-Falsters Stift synes, at jeg kunne være et godt bud på en ny biskop. Og det vil jeg da blive ved med at overbevise dem om, at jeg er, siger ​Poul Joachim Stender til TV 2 Lorry. 

Og hvis han bliver valgt som biskop, bliver Lolland-Falster endnu tydeligere på landkortet, lover han. 

- Sammen med kunsterne, borgmestrene og erhvervslivet vil jeg sætte Lolland-Falster endnu mere på landkortet. Jeg har et kendskab til medierne, og med 33 år som præst, er jeg sikker på at jeg kan gøre det, siger han og tilføjer: 

- For mig er biskoppen ikke bare en administrator. Det skal være en inspirator. Meninghedsrådet skal have inspiration, og vi skal turde gøre nye ting. Vi skal have kirkerne fyldt med folk. Der skal gøres en virkelig god indsats for at få endnu mere gang i kirkelivet. 

Poul Joachim Stenders afleverede sin liste med 95 stillere mandag. Der er deadline for aflevering af stillerlister i dag den 28. marts.

Stiftets nye biskop skal tiltræde den 1. september 2017 og skal efterfølge biskop Steen Skovsgaard, der fratræder sin stilling med virkning fra udgangen af august 2017. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere