Corona-krise: Her bliver skoler, haller og daginstitutioner renoveret for millioner allerede i år

Onsdag skal Lejre Kommunes Økonomiudvalg tage stilling til forslaget om at fremrykke investeringer for 95 millioner kroner. Det sker, efter regeringen har fjernet kommunernes anlægsloft for resten af 2020.

I Lejre Kommune vil man blandt andet fremrykke renoveringer af skoler, veje og haller. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Corona-epidemien har ramt dansk erhvervsliv hårdt. Derfor har regeringen forsøgt at hjælpe kommunerne ved at fjerne anlægsloftet for resten af 2020. En håndsrækning de har taget godt imod hos Lejre Kommune.

En række af kommunens bygninger trænger nemlig til at blive renoveret. Det gælder blandt andet kommunens haller, skoler og daginstitutioner. 

Jeg synes, det vil være en skam ikke at gribe muligheden, når vi har den. Det vil styrke beskæftigelsen og virksomhedernes økonomi. Og det vil samtidig give Lejre Kommune et løft, som mange borgere vil kunne mærke. 

Carsten Rasmussen, Borgmester, Lejre Kommune

Onsdag skal Lejre Kommunes Økonomiudvalg derfor tage stilling til forslaget om at fremrykke investeringer for 95 millioner kroner. Det sker på et ekstraordinært møde.

Hvis forslaget bliver vedtaget, mener borgmester i Lejre Kommune Carsten Rasmussen, at det vil gavne både virksomheder, børn og voksne i Lejre Kommune samt samfundsøkonomien. Det oplyser borgmesteren i en pressemeddelelse. 

Læs også Nu skal der sættes gang i udskudte byggeprojekter for flere hundrede millioner

Store fordele

Regeringen har tilbudt at lånfinansiere anlægsarbejderne for de kommuner, der har færre penge i kommunekassen end landsgennemsnittet. Det gælder blandt andet Lejre Kommune.

Og står det til borgmester Carsten Rasmussen, så er det en mulighed, de bør gribe.

- Jeg synes, det vil være en skam ikke at gribe muligheden, når vi har den. Det vil styrke beskæftigelsen og virksomhedernes økonomi. Og det vil samtidig give Lejre Kommune et løft, som mange borgere vil kunne mærke, oplyser Carsten Rasmussen.

Det skal fremrykkes

Vej og trafik

Asfalt og slidlag: 9 mio. kr.

Brandhaner: 1,350 mio. kr.

 

Skoler og haller

Bramsnæsvigskolen: 4 mio. kr.

Kirke Hyllinge skole, fremrykning af renovering: 13 mio. kr.

Kirke Hyllinge skole, arealoptimering: 7 mio. kr.

Trælleruphallen: 8,9 mio. kr.

Osted Hallen: 5,6 mio. kr.

Kirke Saaby skole og SFO: 4,6 mio. kr.

 

Daginstitutioner

Udbygning Kirke Saaby: 2,8 mio. kr.

Ny daginstitution i Lejre: 19 mio. kr.

Ny daginstitution i Ejby: 20 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik