Corona-krise: Her bliver skoler, haller og daginstitutioner renoveret for millioner allerede i år

Onsdag skal Lejre Kommunes Økonomiudvalg tage stilling til forslaget om at fremrykke investeringer for 95 millioner kroner. Det sker, efter regeringen har fjernet kommunernes anlægsloft for resten af 2020.

Corona-epidemien har ramt dansk erhvervsliv hårdt. Derfor har regeringen forsøgt at hjælpe kommunerne ved at fjerne anlægsloftet for resten af 2020. En håndsrækning de har taget godt imod hos Lejre Kommune.

En række af kommunens bygninger trænger nemlig til at blive renoveret. Det gælder blandt andet kommunens haller, skoler og daginstitutioner. 

quote Jeg synes, det vil være en skam ikke at gribe muligheden, når vi har den. Det vil styrke beskæftigelsen og virksomhedernes økonomi. Og det vil samtidig give Lejre Kommune et løft, som mange borgere vil kunne mærke. 

Carsten Rasmussen, Borgmester, Lejre Kommune

Onsdag skal Lejre Kommunes Økonomiudvalg derfor tage stilling til forslaget om at fremrykke investeringer for 95 millioner kroner. Det sker på et ekstraordinært møde.

Hvis forslaget bliver vedtaget, mener borgmester i Lejre Kommune Carsten Rasmussen, at det vil gavne både virksomheder, børn og voksne i Lejre Kommune samt samfundsøkonomien. Det oplyser borgmesteren i en pressemeddelelse. 

Store fordele

Regeringen har tilbudt at lånfinansiere anlægsarbejderne for de kommuner, der har færre penge i kommunekassen end landsgennemsnittet. Det gælder blandt andet Lejre Kommune.

Og står det til borgmester Carsten Rasmussen, så er det en mulighed, de bør gribe.

- Jeg synes, det vil være en skam ikke at gribe muligheden, når vi har den. Det vil styrke beskæftigelsen og virksomhedernes økonomi. Og det vil samtidig give Lejre Kommune et løft, som mange borgere vil kunne mærke, oplyser Carsten Rasmussen.

Det skal fremrykkes

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

Udviklingshæmmede danner band

playUdviklingshæmmede danner band under isolation: "Det giver rigtig meget glæde"

20210304-142458-L-1920x1300we

Minister til festivaler og store events: Planlæg forsigtigt

20190411-141400-l-1920x1281we.jpg

Torsdag åbner Zoo: Er klar til at hjælpe dig med kvik-test

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere