Chokerede forældre: Hvem har taget Tobias’ gravsten?

Pernille Sofia Glyngø lover frit lejde og dusør til den, der vender tilbage med sten fra afdød søns grav.

Chok. Fortvivlelse. Sorg. 

Det er de følelser, der væltede frem i Pernille Sofia Glyngø, da hun tirsdag besøgte sin afdøde søn Tobias’ gravsted på Kirke Saaby Kirkegård. 

Hun fortæller til TV 2 Lorry, at hun med det samme kunne se, at noget var helt galt. Gravstenen var væk. 

- Jeg blev rigtig ked af det og tænkte: “Hvad er der sket?”, siger Pernille Sofia Glyngø, der siden Tobias døde af meningitis otte måneder gammel i 2018 har besøgt gravstedet flere gange om ugen.

"Normale mennesker gør ikke sådan noget"

Pernille Sofia Glyngø fik hurtigt fat i graveren, der dog kunne fortælle, at der ikke umiddelbart var tegn på andre problemer på kirkegården. 

- Så hvorfor var Tobias’ gravsten væk? Vi tænker, at det må være drengestreger, for normale mennesker ville ikke gøre sådan noget. Det må være nogen, der ikke er helt klar over symbolikken og den stens betydning, siger Pernille Sofia Glyngø.

Opråb på Facebook

Tirsdag skrev hun ud i flere lokale Facebook-grupper i håb om, at folk med kendskab til sagen ville komme med oplysninger om gravstenen, eller at opråbet kunne få en eventuel gerningsmand til at sætte stenen tilbage.

- Det kan godt være, at nogen nu er lidt bange for at stille stenen tilbage, men jeg er ikke interesseret i, at nogle skal straffes for det her. Vi ønsker blot, at stenen bliver sat tilbage hos Tobias, siger Pernille Sofia Glyngø, der har rådført sig med politiet om sagen.

Flere vil hjælpe

Opråbet på Facebook har indtil videre ikke kastet lys over, hvor gravstenen befinder sig nu. Til gengæld har flere Facebook-brugere henvendt sig med tilbud om at donere en anden gravsten eller lave en kopi.

- Det er rigtig pænt af dem, og jeg har taget kontakt til dem, der har skrevet. Jeg er dog ikke kommet igennem alle kommentarerne endnu. Det er så dejligt, at folk tænker på os og vil hjælpe med at erstatte den, siger Pernille Sofia Glyngø, der har brugt lang tid på at lave gravstenen sammen med Tobias’ far. 

Et vigtigt symbol

Forældrene har udlovet en dusør til den, der får stenen tilbage. Indtil det forhåbentligt sker, må de afvente i fortvivlelse. 

- At nogen finder det okay at fjerne så symbolsk og privat en ting fra en kirkegård, det overrasker mig. Man har en forventning om, at sådan noget ikke sker ved en kirke. At man kan få lov til at ligge begravet i fred og ro. Men for os, der har mistet et barn, er stenen altså et symbol på det barn, der gik bort alt for tidligt, og derfor er det lidt ekstra sårbart, siger Pernille Sofia Glyngø.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

3

playHelga og Lars sælger Valby-villa for at bygge drømmehus på 43 kvadratmeter

def_thumb,50_percent

playHundredevis af unge samlede sig i Kongens Have - men ingen regler blev brudt

Kødbyens Fiskebar

Restaurant har fået 332 bookinger: - Vi er klar

Opholdsforbud på Christiania

playOpholdsforbud på Christiania ophæves

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere