Borgmester om hjælp til coronasmittet kommune: Det kunne lige så godt have været os

I Ringsted Kommune er smittetallet blandt ansatte på Danish Crowns slagteri stigende, hvor mindst 79 ansatte er smittet. Kommunen har derfor valgt at søge hjælp hos nabokommunen Lejre.

Efter smitteudbrud hos Danish Crown i Ringsted Kommune, bliver flere coronasmittet sendt til Lejre Kommune. Carsten Rasmussen, der er borgmester i Lejre Kommune, siger til TV 2 Lorry, at kommunen er klar til at hjælpe. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Antallet af coronasmittede borgere i Ringsted er nu så højt, at kommunen er begyndt at sende syge borgere til nabokommunen Lejre for at gå i selvisolation.

Det skyldes, at Ringsteds eget coronaberedskab i øjeblikket ikke har kapaciteten til at kunne sende alle de smittede i passende isolationsforhold.

Derfor er Lejre trådt til med lokaler til i første omgang seks smittede.

Carsten Rasmussen, der er borgmester i Lejre Kommune (S), siger til TV 2 Lorry, at kommunen gerne hjælper Ringsted Kommune med coronasmittede.

- Vi har kapaciteten til at hjælpe, da det ikke er vores kommune, der er ramt. Det kunne lige så godt have været vores kommune, så derfor er det klart, at vi gerne vil hjælpe Ringsted Kommune, siger han.

Læs også Ringsted sender coronasmittede til Lejre

Indkvarteret i tidligere udlejningsejendom

Da Lejre Kommune ikke selv har døjet med smittespredning på det seneste, har man haft tomme lokaler ledige.

Derfor har Lejre i første omgang fundet plads til seks coronasmittede fra Ringsted Kommune, som er blevet indkvarteret i tidligere udlejningsejendom, der for tiden stod tom.

Carsten Rasmussen er ikke bekymret for hans kommunens borgere, selvom der er kommet coronasmittet til kommunen.

- Seks borgere er i selvisolation i en bygning for sig selv, så smitten ikke spreder sig. Jeg synes, det ville være egoistisk, hvis man ikke hjalp hinanden kommunerne imellem – og især når det er på en forsvarlig måde, siger han til TV  2 Lorry.

Læs også Endnu et københavnsk plejehjem er ramt af coronasmitte

Smittespredning på slagteri løb løbsk

Ringsted har udviklet sig til at være smittecentrum i Danmark, efter at mindst 79 ansatte på Danish Crowns slagteri i byen har fået konstateret coronavirus.

Mange af de ansatte, der er blevet smittet, er ifølge Danish Crown internationale medarbejdere, som ofte bor under forhold, hvor det er svært at isolere sig selv fra andre i 14 dage, hvis man bliver coronasmittet.

Derfor er der behov for hjælp til at få sat de smittede medarbejdere i isolation, og det er her, nabokommunerne som for eksempel Lejre kommer ind i billedet.

Det er Ringsted Kommune, der har ansvaret for de coronasmittede ansatte, der nu bor i Lejre Kommune.

De smittede skal gennemgå 14 dags isolation og være symptomfri, inden de kan komme ud af selvisolationen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik