Borgmester om egne gunstige forhold: "Ganske enkelt skørt”

Kommunalpolitikerne i Lejre opfordrer nu i et brev minister til at afskaffe løn under orlov for kommunalpolitikere.

Noget er helt galt, når det kommer til kommunalpolitikernes orlovsordning, mener flere eksperter og partier på Christiansborg.

Og nu melder kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune sig i koret af kritiske røster. Det hænger simpelthen ikke sammen, at de har mulighed for at få løn under orlov.

Derfor har borgmester Carsten Rasmussen (S) og kollegerne i den midtsjællandske kommune sendt et brev til social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), hvori de opfordrer til at reglerne laves om. 

Skader tilliden

- Det er ganske enkelt skørt, at politikere skal have vederlag, hvis de selv har valgt at holde fri, for eksempel fordi de er taget på ferie, eller fordi de skal passe et lønnet arbejde, siger Carsten Rasmussen, og fortsætter:

- Det stemmer dårligt overens med værdierne i vores lokalpolitik, og det skader også befolkningens tillid til deres folkevalgte. Derfor håber jeg, at ministeren og Folketinget hurtigt vil få ændret reglerne, siger Lejre Kommunes borgmester, Carsten Rasmussen i en pressemeddelelse. 

DF og S kræver stop for ordning

Der er de seneste dage sat fokus på kommunalpolitikeres forhold for orlov. En kortlægning, som DR Nyheder har lavet på baggrund af aktindsigt, viser, at 194 politikere har været på orlov med løn i denne valgperiode, som begyndte den 1. januar 2018.

Det har blandt andet fået Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til at kræve et stop for ordningen.

Har tidligere diskuteret forhold for orlov

I brevet fra politikerne i Lejre Kommune lyder det blandt andet:

“Det lokalpolitiske arbejdei kommunerne, og det værdimæssige afsæt herfor passer nemlig dårligt sammen med at skulle modtage vederlag, når en politiker ikke udfører opgaverne som følge af orlov. Det gælder i særdelehsen orlov, der er begrundet i arbejdsmæssige forhold og ferier,” står der i brevet. 

Gruppeformændene i Lejres kommunalbestyrelse har tidligere diskuteret, at reglerne bør laves om, bedyrer kommunen i pressemeddelelsen.