Borgere står bag højskole og helt ny landsby i Lejre: "Det vil løfte hele området"

Landsbyen får blandt andet 50 nye boliger.

I Lejre er en række personer gået sammen for at skabe en højskole i Kirke Såby, som de mener vil løfte området. Men ikke nok med det. Højskolen skal have en tilstødende bydel, Højskolesletten, som skal være en del af miljøet omkring højskolen.

- Det har været fantastisk at være sammen med Heidi, der er initiativtager på det her projekt. Vi har fælles værdier. Vi har fælles ihærdighed, og så er vi villige til at gøre os umage - også når det er svært, siger Lotte Eghøj der er Bestyrelsesformand og medinitiativtager for Lejre Højskole til TV 2 Lorry.

Lejre Højskole blev første december sidste år godkendt som ny folkehøjskole, og i sommeren 2023 er den klar til at udbyde lange højskoleophold.

Helt ny landsby

I forbindelse med overvejelserne omkring finansiering af Lejre Højskole afholdte bestyrelsen i efteråret 2020 en workshop, og på det møde opstod tanken, om der via en finansieringsmodel kunne samskabes både en højskole og en landsbyudvikling.

For at kunne realisere planerne om en højskole har initiativtagerne bag fået tilladelse til at udstykke et område syd for højskolen. Her er det meningen at der skal bygges cirka 50 andelsboliger og almene boliger.

Det er planen at boligområdet skal stå færdigt om to år og være et positivt bidrag til højskolemiljøet. 


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget