Borgere og politikere tager sig til hovedet: Det ender sikkert i en ulykke

Et nyopsat rækværk har fået både borgere og politikere til tasterne i et opslag på Facebook, hvor de alle er enige om én ting: Det er en ommer.

- Hurra - Hurra... Nyt fint rækværk ved viadukten.

Sådan indleder Torben Steen Nielsen et opslag i facebook-gruppen "Hvalsø", hvor han har modtaget ubetinget støtte fra en lang række medborgere.

De fleste er enige i, at der er et fint nyt rækværk eller hegn, men det kommer også med en høj pris.

quote Man risikerer, at nogen brager sammen på et tidspunkt

Torben Steen Nielsen

For ifølge Torben Steen Nielsen udgør det en stor risiko for trafiksikkerheden.

- Problemet er, når man skal dreje og skal ud på hovedgaden og under viadukten, så skal man så langt ud i krydset for at orientere sig. Men der er nogle biler, der kommer lidt for hurtigt fra viadukten, så man risikerer, at nogle brager sammen på et tidspunkt, siger han til TV 2 Lorry.

Hegnet er sat op, efter at en støttemur i viadukten er blevet renoveret. Det gamle bestod blot af nogle rør og udgjorde ikke nogen større risiko for trafiksikkerheden, mener Torben Steen Nielsen. Det nye hegn derimod kommer med flere udfordringer.

- Der er for lidt plads mellem tremmerne i hegnet, så man kan ikke se igennem det. Det er også højere og længere, og det betyder, at man skal længere ud i krydset, før man kan se noget.

- Når solen står “helt rigtigt”, så kan man sagtens se gennem hegnet, men så snart det er tåget, eller det regner, så er det umuligt at se igennem. Og når det er mørkt, så kan man kun se lyset fra bilerne igennem, lyder det fra Torben Steen Nielsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Torben Steen Nielsen har her forsøgt sig med at beskrive problemerne med svinget. På billedet ser man det gamle rækværk.
Torben Steen Nielsen har her forsøgt sig med at beskrive problemerne med svinget. På billedet ser man det gamle rækværk.
Foto: Privatfoto - Google Earth

I facebook-gruppen "Hvalsø" er Torben Steen Nielsen langt fra den eneste, der mener, at hegnet er et problem. Det kan læses i antallet af kommentarer, der bekræfter ham i, at han ikke er halvblind.

quote Vi er ikke inde over alle beslutninger. Der er visse ting, som vi overlader til andre

Martin Stokholm, medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Lejre Kommune

"En rigtig øv-sag"

Én af dem, der har kommenteret opslaget er lokalpolitikeren Martin Stokholm, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Lejre Kommune, som Hvalsø hører ind under.

Han kalder det for en rigtig øv-sag og understreger, at Teknik- og Miljøudvalget ikke har haft hegnet til godkendelse. Og så melder spørgsmålet sig:

- Hvem har så besluttet hegnets udformning?

- Jeg tror, det er et administrativt valg. Vi er ikke inde over alle beslutninger. Der er visse ting, som vi overlader til andre, og det her et eksempel, siger Martin Stokholm til TV 2 Lorry og uddyber:

- Jeg mener, at vi har yderst kompetente medarbejdere, og derfor stoler vi på, at når vi har sat retningen, så ved de, hvilken vej vi skal gå, og derfor overlader vi det til dem. Her er det så glippet, konstaterer han.

Han kalder hegnet for "pænt", men anerkender, at det giver store udfordringer for trafiksikkerheden. Derfor vil han mandag tage kontakt til administrationen i Lejre Kommune for at få rettet op på det "farlige" hegn.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her er hegnet som det så ud i 2009. Mere åben, og knap så højt, skriver Torben Steen Nielsen
Her er hegnet som det så ud i 2009. Mere åben, og knap så højt, skriver Torben Steen Nielsen
Foto: Privatfoto - Google Earth

Men hvis Torben Steen Nielsen og resten af de bekymrede borgere i Hvalsø tror, at hegnet er væk i dag, så kan de godt tro om igen. Det kræver lidt mere tålmodighed.

- Nu skal jeg først have fat i administrationen, så er der ferie, så der går nok en uges tid mere, før der er en løsning. Så om to eller tre uger er hegnet forhåbentligt væk, lyder vurderingen fra Martin Stokholm.