17-årig fængslet i sag om stort tyveri af crossmaskiner fra ungdomsskole

Leder af ungdomsskole glæder sig over gennembrud i sag om otte stjålne crossmaskiner. Politiet beder borgere i Greve og Ishøj om hjælp i sagen.

Lejre Ungdomsskole i Kirke Såby fik i sidste uge stjålet otte crossmaskiner, og politiet mener nu at have fat på en af gerningsmændene bag tyveriet.

Der er tale om en 17-årig mand fra Ishøj, der  blev anholdt søndag formiddag i sit hjem, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 17-årige er mistænkt for at være en af flere gerningsmænd bag indbruddet, og han blev mandag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor en dommer varetægtsfængslede ham.

- Han er på grund af sine unge alder varetægtsfængslet i surrogat, hvilket vil sige, at fængslingen foregår på en ungdomsinstitution, siger Arne Aabæk, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

En varetægtsfængsling kan vare i op til fire uger, men kan yderligere forlænges af en dommer, hvis denne vurderer, at der er belæg for det på baggrund af politiets beviser og efterforskning.

Vagtchef Arne Aabæk har ikke oplysninger om, hvor længe den 17-årige er blevet varetægtsfængslet, og hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Dog formoder politiet, at der er flere andre gerningsmænd på fri fod, og da sagen fortsat efterforskes, kan politiet ikke oplyse yderligere om efterforskningen på nuværende tidspunkt.

Dog oplyser politiet, at de fortsat søger flere af de crossmaskiner, som blev stjålet ved indbruddet, og de formoder, at køretøjerne opbevares i Greve eller Ishøj-området.

Ungdomsskole savner deres crossmaskiner

Da TV 2 Lorry i sidste uge talte med Per Rønde, der er leder af Lejre Ungdomsskole, var ærgrelsen stor.

De unge på ungdomsskolen havde nemlig stor glæde af rode med crossmaskinerne og køre banekørsel på dem. 

Derfor glæder det også Per Rønde, at politiet nu har anholdt en af de formodede gerningsmænd.

- Det er en glædelig nyhed, og vi håber, at det lykkes at få flere af crossmaskinerne returneret i god stand, siger Per Rønde mandag til TV 2 Lorry.

Frygter vanvidskørsel

Midt- og Vestsjællands Politi vil meget gerne finde crossmaskinerne, så de kan returneres til Lejre Ungdomsskole, der savner dem.

Politiet er desuden bekymret for, at kørsel med de hurtige crossmaskiner kan skabe både farlige og utrygge situationer, hvis de kører rundt på offentlig vej.

Dette er tidligere set i Greve-området, hvor særligt boligområdet Gersagerparken har været plaget af vanvidskørsel på crossmaskiner.

Borgere, der bemærker crossmaskiner beregnet til banekørsel enten køre eller blive opbevaret i skure, udhuse eller garager i Greve, Ishøj eller andre steder, bedes kontakte politiet på telefonnummer 114.

Du kan se flere billeder af nogle af de stjålne crossmaskiner fra Lejre Ungdomsskole nedenfor:

Her ses en af de stjålne crossmaskiner. Modellen er KTM 85. Årgang 2016. Den er købt fra ny.
Her ses en af de stjålne crossmaskiner. Modellen er KTM 85. Årgang 2016. Den er købt fra ny.
Foto: Lejre Ungdomsskole
Her ses en anden af de stjålne crossmaskiner. Modellen er KTM 125cc. Årgang 2016.
Her ses en anden af de stjålne crossmaskiner. Modellen er KTM 125cc. Årgang 2016.
Foto: Lejre Ungdomsskole

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

Lejre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere