Ny rapport: Hovedstadens trængsel bliver kun værre

I 2010 spildte trafikanter i hovedstaden 9,3 millioner timer i køkørsel. Nu viser ny rapport, at det tal fordobles i 2035

Hver dag sidder tusindvis af pendlere i Region Hovedstaden i kø, og det problem ser ikke ud til at blive løst foreløbigt.

For en ny rapport, som TV 2 Lorry har fået indblik i, viser at trængselsproblemerne både på vej- og jernbanenettet ser ud til kun at blive værre.

I dag tages der lidt over syv millioner bilture i hovedstadsområdet, og det tal ser ud til at stige de næste par år. Region Hovedstadens rapport viser, at frem mod 2050 vil det tal stige til lidt under 8,5 millioner daglige ture.

Velkendte ofre

Særligt vil det gå ud over Helsingør-, Hillerød og Køgemotorvejene, hvor der allerede er skepsis fra brugere og naboborgere over både biltrængsel og støj fra motorvejene.

Det problem ser kun ud til at blive værre. I 2015 spildte trafikanter i hovedstadsområdet nemlig 16,7 millioner timer på vejene, men allerede i 2035 vil hovedstadens trafikanter spilde 33,4 millioner timer på vejene, viser Region Hovedstadens rapport.

I går kunne vi på TV 2 Lorry fortælle, at biltrængslen på Hillerødmotorvejen nu er blevet så ekstrem, at flere af landets største virksomheder ikke længere kan tiltrække arbejdskraft alene på grund af bilkøer til og fra arbejdspladsen.

Trængsel

Det er ikke kun biltrafikken, der kommer til at lide under befolkningstilvæksten. Rapporten fra Region Hovedstaden peger på flere jernbanestrækninger, der vil opleve trængsel de kommende år.

Pendlere vil komme til at mærke den øgede befolkningsvækst som trængsel på både skinnerne og inde i togene, hvor det særligt vil kunne mærkes på S-togsnettets strækninger mellem Glostrup og Valby, Ballerup og Flintholm, Hellerup og Flintholm.

På regional- og fjerntog er det især strækningerne København-Roskilde og Roskilde-Ringsted der vil opleve øget trængsel. Rapporten nævner desuden, at Kystbanen og Øresundsbanen i mindre omfang vil blive påvirket.

Skyldes flere folk

Region Hovedstadens nye rapport, som TV 2 Lorry har fået indblik i, viser, at trængselsproblemerne for både jernbane- og vejnettet skyldes en kraftig befolkningstilvækst.

Alene i Københavns Indre By vil befolkningen stige med 16 procent frem mod 2025, og på området, hvor S-togsnettet går, vil der komme syv procent flere beboere til. Derudover ser det ifølge rapporten ud til, at Hillerød vil opleve en befolkningsvækst på fem procent.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20060814-183343-4-1920x1280we

Nu skal Danmarks travleste togskinner skiftes

ic4.jpg

Nye DSB-tog annonceres: 100 elektriske togsæt er på vej

000_1vo0qs-1920x1265we

Ny og hemmelig knap skal gøre livet lettere for dårligt gående

motorvej

Jubel og vrede over motorveje: 'Vi har kæmpet i 60 år for det her'

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere