Kystbaneborgmestre: Nu er det nok

Borgmestre fra de kommuner, hvor Kystbanen kører, mødes nu med transportministeren for at drøfte det kriseramte tog.

Borgmestrer er trætte af forsinkede tog på Kystbanen. Foto: Carsten Gregersen/Ritzau Scanpix

Forsinkelser gav onsdag eftermiddag trængsel på Nørreport Station. Rejseplanen viste, at syv tog i træk var forsinkede i tidsummet fra cirka halv fire til halv fem.

På TV 2 Lorry har vi lavet en aftale med to kystbanenspendlere. I denne uge bruger de deres mobiltelefon til at fortælle os om deres oplevelser. De oplevede begge forsinkelser både på vej til arbejde og på hjem i går.

Den ene pendler, Petter Åttingsberg, sendte for eksempel et videoklip onsdag morges, som viser den hverdag, pendlerne lever i.

00:12

Pendler Petter Åttingsberg rapporterer fra sin togtur til sit arbejde.

Luk video

Borgmestrer holder møde med minister

Nu vil borgmestrene i de seks kommuner, Kystbanen kører igennem, rejse sagen over for transportministeren ved et møde på mandag.

- Det er helt igennem uacceptabelt. Nu har vi kæmpet i årevis for at få en ordentlig regularitet, og det er kun blevet værre og værre, siger Jens Ive (V), der er borgmester Rudersdal.

Læs også Kystbanen har haft katastrofe-måned: Pendlere laver dagbog fra forsinkelser

- Selvom der er lovet bod og bedring hele tiden, så er der bare ikke sket en bedring, der er varig, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (Kons.) til TV 2 Lorry i dag.   

Læs også Kystbanen: Fire stationer får færre tog

Borgmestrene undrer sig især over, at hvert andet tog fra København mod Helsingør i maj måned var forsinket mere end de tre minutter, som er DSB's målsætning.

- Det, synes jeg simpelthen, burde få alarmklokkerne ikke bare til at ringe på Christiansborg - men kime! siger Benedikte Kiær. 

- Det er bare ikke ordentligt. Vi bliver nødt til at kunne stole på Kystbanen, som skal kunne fortælle, hvornår vi er hjemme, og hvornår går det næste tog, siger Hørsholms borgmester, Morten Slotved (Kons.).

Borgmestrene vil også drøfte den nye trafikplan for togene. Den vil give halvtimesdrift i stedet for 20-minuttersdrift fra flere af Kystbanens stationer om aftenen og betyde, at mange rejsende fra Nordsjælland til Lufthavnen skal skifte tog to gange. 

Stopper ved alle stationer

Også den anden pendler, der laver mobildagbog - Ulla Wittendorf - var forsinket både ud og hjem. I går morges kom hun 20 minutter for sent frem, og i eftermiddags afgik toget 12 minutter efter køreplanen.

00:12 Luk video

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik