Kystbaneborgmestre: Nu er det nok

Borgmestre fra de kommuner, hvor Kystbanen kører, mødes nu med transportministeren for at drøfte det kriseramte tog.

Forsinkelser gav onsdag eftermiddag trængsel på Nørreport Station. Rejseplanen viste, at syv tog i træk var forsinkede i tidsummet fra cirka halv fire til halv fem.

På TV 2 Lorry har vi lavet en aftale med to kystbanenspendlere. I denne uge bruger de deres mobiltelefon til at fortælle os om deres oplevelser. De oplevede begge forsinkelser både på vej til arbejde og på hjem i går.

Den ene pendler, Petter Åttingsberg, sendte for eksempel et videoklip onsdag morges, som viser den hverdag, pendlerne lever i.

Pendler Petter Åttingsberg rapporterer fra sin togtur til sit arbejde.

Borgmestrer holder møde med minister

Nu vil borgmestrene i de seks kommuner, Kystbanen kører igennem, rejse sagen over for transportministeren ved et møde på mandag.

- Det er helt igennem uacceptabelt. Nu har vi kæmpet i årevis for at få en ordentlig regularitet, og det er kun blevet værre og værre, siger Jens Ive (V), der er borgmester Rudersdal.

- Selvom der er lovet bod og bedring hele tiden, så er der bare ikke sket en bedring, der er varig, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (Kons.) til TV 2 Lorry i dag.   

Borgmestrene undrer sig især over, at hvert andet tog fra København mod Helsingør i maj måned var forsinket mere end de tre minutter, som er DSB's målsætning.

- Det, synes jeg simpelthen, burde få alarmklokkerne ikke bare til at ringe på Christiansborg - men kime! siger Benedikte Kiær. 

- Det er bare ikke ordentligt. Vi bliver nødt til at kunne stole på Kystbanen, som skal kunne fortælle, hvornår vi er hjemme, og hvornår går det næste tog, siger Hørsholms borgmester, Morten Slotved (Kons.).

Borgmestrene vil også drøfte den nye trafikplan for togene. Den vil give halvtimesdrift i stedet for 20-minuttersdrift fra flere af Kystbanens stationer om aftenen og betyde, at mange rejsende fra Nordsjælland til Lufthavnen skal skifte tog to gange. 

Stopper ved alle stationer

Også den anden pendler, der laver mobildagbog - Ulla Wittendorf - var forsinket både ud og hjem. I går morges kom hun 20 minutter for sent frem, og i eftermiddags afgik toget 12 minutter efter køreplanen.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere