Venstre frygter nyt rødt flertal: Vil ødelægge København

Enhedslisten står i en ny meningsmåling til at blive næsten ligeså store som Socialdemokraterne i København, og det møder frygt i blå-blok.

Det er kommunalvalgsår, og selvom der for mange er lang tid til valget i efteråret, er andre allerede begyndt at frygte for de konsekvenser det får, hvis gårsdagens meningsmåling fra København taler sandt.

Meningsmålingen, der var lavet af Gallup for Berlingske, viste, at Enhedslisten næsten bliver ligeså store som Socialdemokraterne med hhv. 22 og 22,7 procent af stemmerne.

quote På de helt basale spørgsmål om, hvor pengene skal komme fra, og hvordan byen skal løbe rundt, der er de på månen.

Cecilia Lonning-Skovgaard, Spidskandidat, København, Venstre

- Et København styret af Enhedslisten og med Alternativet som sidevogn virker som et noget skræmmende scenarie. Der er Socialdemokraterne regeringsduelige på en helt anden måde,« siger Venstres nye spidskandidat Cecilia Lonning-Skovgaard til Berlingske.

Dermed bakker Venstre en sjælden gang op om de normale konkurrenter fra Socialdemokratiet på baggrund af resultatet fra gårsdagens meningsmåling.

- Der er selvfølgelig nogle ting, som Enhedslisten og Alternativet har rigtigt fat i, i forhold til nogle bekymringer, som folk kan have på eksempelvis miljøsiden, men på de helt basale spørgsmål om, hvor pengene skal komme fra, og hvordan byen skal løbe rundt, der er de på månen, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til Berlingske.

Hvis målingen taler sandt vil Enhedslisten med støtte kunne overtage posten som overborgmester fra Socialdemokraterne og Frank Jensen. Hvis det sker, vil det være første gang siden overborgmester-posten blev skabt i 1938, at Socialdemokratiet mister hvervet ved et valg.

Stemmefordeling under seneste Kommunalvalg i 2013 i Københavns Kommune

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere