V-splid i valgkamp: Allerslev støtter næsten ukendt kandidat

Venstres borgmester og afsatte stemmesluger Pia Allerslev var lørdag på gaden og vise sin støtte til en anden kandidat end Venstres spidskandidat.

Valgkampen frem mod kommunalvalget den 21. november er for alvor gået ind i sin afgørende fase. Kandidaterne er på gaden stort set hver dag for at sprede deres budskab og lokke potentielle vælgere til.

På gaden lørdag formiddag var også Venstre i Københavns nuværende børne- og ungdomsborgmester, Pia Allerslev. I september 2016 blev hun vraget som Venstres spidskandidat frem mod kommunalvalget og derfor stiller hun ikke selv op kommunalvalget om ti dage.

quote Jeg stiller jo selv op som spidskandidat, så derfor er svaret jo ret åbenlyst, at nej jeg støttede jo ikke Cecilia.

Pia Allerslev, Børne- og ungdomsborgmester i København, Venstre

I stedet beder Pia Allerslev de 14.000 vælgere, der ved sidste kommunalvalg satte deres kryds ved hende, om at sætte deres kryds ud for den mere ukendte Peter Dits Christensen.

- Jeg støtter de gode kandidater, der er på Venstres liste. Peter Dits kender jeg som en meget meget dygtig og en ordentlig politiker, og derfor vil jeg gøre alt jeg overhovedet kan for at han bliver valgt ind, siger Pia Allerslev til TV 2 Lorry.

"Jeg støttede jo ikke Cecilia"

Mens Pia Allerslev mobiliserer sine politiske kræfter til fordel for den forholdsvis ukendte kandidat, Peter Dits Christensen, er hun altså ikke en del af valgkampen for partiets spidskandidat: Cecilia Lonning-Skovgaard

Det var netop Cecilia Lonning-Skovgaard, som Venstre i København valgte frem for Pia Allerslev ved et internt kampvalg i september 2016. Ved afstemningen fik Cecilia Lonning-Skovgaard 142 stemmer, mens Pia Allerslev måtte nøjes med 55 stemmer.

quote Jeg respekterer Venstres vælgere og jeg respekterer, at det er Cecilia, der står i spidsen for Venstre ved det her valg, men det er kandidater som Peter Dits jeg arbejder for.

Pia Allerslev, Børne- og ungdomsborgmester i København, Venstre

Og til spørgsmålet om, hvorvidt Pia Allerslev støtter Cecilia Lonning-Skovgaards spidskandidatur er svaret klart:

- Jeg stiller jo selv op som spidskandidat, så derfor er svaret jo ret åbenlyst, at nej jeg støttede jo ikke Cecilia, fordi jeg stemte på mig selv. Jeg respekterer Venstres vælgere og jeg respekterer, at det er Cecilia, der står i spidsen for Venstre ved det her valg, men det er kandidater som Peter Dits jeg arbejder for, siger hun til TV 2 Lorry.

Rør ikke den nye spidskandidat

At Pia Allerslev ikke er ude og vise sin støtte og føre valgkamp for Cecilia Lonning-Skovgaard er ikke noget, som går Venstres spidskandidat på.

quote Jeg har masser af gode folk, der støtter mig, så jeg synes bare, at det er fedt, at Pia kaster sig ind i kampen og bakker op om Venstre.

Cecilia Lonning-Skovgaard, Spidskandidat for Venstre, København

- Jeg har masser af gode folk, der støtter mig, så jeg synes bare, at det er fedt, at Pia kaster sig ind i kampen og bakker op om Venstre, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Men vil det ikke også have en positiv betydning for din valgkamp, hvis hun kunne være her og bakke dig op?

- Jeg har haft så mange andre gode folk med mig rundt hele dagen, så det er fedt, at hun giver den pågældende kandidat en hånd og viser, at hun også bakker op om Venstres kampagne.