V-spids om Lejres grønne profil: Vi er imod tvungen økologi

Lejre Kommune er blevet kendt for at være en kommune med en grøn profil. Men står det til Venstre skal den profil modificeres en smule.

Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix

"Københavns økologiske forhave".

Sådan betegner Lejre Kommune sig selv. Og siden Mette Touborg og SF overtog magten i kommunen i 2009 har kommunen trukket borgerne i en mere grøn og økologisk retning. Mette Touborg har siden forladt posten som borgmester, men efterfølgeren Carsten Rasmussen fra Socialdemokratiet har fortsat linjen.

Du kan læse meget mere om valget og kandidaterne i Lejre Kommune her.

Tore Jørgensen er ejer af Herslev Bryghus, som har hovedsæde i Lejre Kommune. Han ser det som en positiv ting, at kommunen brander sig som en "grøn kommune".

- Når vi er ude og sælge øl til vores kunder, så fortæller vi de samme budskaber om, at det er lokalt produceret og det produceret økologisk. Når vi siger, at vi kommer fra Lejre og de har en klar profil, så gør det det helt klart nemmere for os at skabe arbejdspladser og udvikling, siger han under valgdebatten.

Er du i tvivl om, hvor dit kryds skal sættes til kommunalvalget? Tag kandidattesten her.

Læs også Disse tre sager afgør valget i Lejre

Den grønne profil i Lejre betyder blandt andet, at kommunale madordninger er økologiske. Men står det til Venstre, så skal der være et konventionelt alternativ, så borgerne selv kan bestemme.

- Vi er imod tvungen økologi i vores børnehaver og på vores plejehjem. Og det er vi, fordi den mad der serveres der, den er 100 procent brugerbetalt, og der mener vi ikke, at Lejre Kommuna qua en madpolitik med krav om 75 procent økologi mindst skal gå ind og bestemme for den enkelte bruger, siger Venstres spidskandidat i Lejre, Line Holm Jacobsen, under valgdebatten.

Du kan se hele debatten om Lejres grønne profil her:

10:50 Luk video

Husk der også er regionsrådsvalg! Læs mere om valget og kandidaterne her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik