V-profil trækker kontroversielt bandeforslag tilbage

Skal forældre til en kriminel knægt kunne fyres fra deres job? Det forslog Ventres spidskandidat i København. Men nu trækker hun i land.

Venstres spidskandidat i København, Cecilia Lonning Skovgaard, fremsatte tidligere på måneden et kontroversielt bande-forslag.

Forslaget gik blandt andet ud på, at forældre til en kriminel knægt skal kunne fyres fra deres job.

Men nu trækker Lonning-Skovgaard i land. Det gør hun i et debatindlæg i Politiken lørdag.

- Nej, det er nok for vidtgående og løser næppe problemet med den kriminelle, lyder det fra det Lonning-Skovgaard, der i kølvandet på sine tidligere udtalelser fik hård kritik fra flere sider.

Beskæftigelses- og Integrationsborgmester​ Anna Mee Allerslev (R) kaldte blandt andet forslaget for vanvittigt, og Lonning-Skovgaards egen partifælle, Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen, mente, at forslaget hverken var inden for skiven eller kunne gennemføres i praksis.  

Vil tage skeen i den anden hånd

Cecilia Lonnings Skovgaard står dog fast på, at man bør sætte ind med mere effektive integrationsstrategier, der ikke inkluderer kaffe og kage men snarere sanktionsordninger mod de kriminelles familier.

- Jeg vil insistere på at tage skeen i den anden hånd i forhold til banderne og miljøet omkring dem. Jeg vil insistere på at sanktionere, når det åbenlyst ikke virker med dialogkaffe og ture i skoven. Det er kriminelle, vi taler om. Folk, der skaber utryghed for almindelige københavnere, skriver hun i sit debatindlæg.

Skyld er individuel

Et andet forslag fra Venstre-politikeren gik på, at Socialforvaltningen skal kunne tvangsfjerne vanekriminelles børn og søskende. Også her trækker Lonning-Skovgaard nu i land, men hun holder fast i, at der skal være mulighed for at skride med sanktioner, hvis en hel familie er gennemsyret af kriminalitet.

- Børn skal ikke tvangsfjernes, hvis de er så uheldige at have søskende, der er kriminelle. Skyld er individuel. Men kan man påvise kriminelle forbindelser i en familie, er der tale om noget andet. Begår en familie kriminalitet i fællesskab som en bande – dækker over hinanden, opbevarer tyvekoster for hinanden, oplærer hinanden til kriminalitet – må vi skride ind. Det er yderste konsekvens, hvis alt andet er forsøgt. Så må samfundet hjælpe og ruste de hårde kriminelles søskende, skriver hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik