V-formand i Hillerød: Afgående borgmester skal inddrages

Venstre og Socialdemokratiet blev de to største partier i Hillerød og delte magten mellem sig. Men Konservative skal også inddrages lyder det nu.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Socialdemokratiet og Venstre blev med henholdsvis ni og ti mandater de to største partier i Hillerød. Under konstitueringen fandt de to partier sammen og delte magten mellem sig, med den socialdemokratiske Kirsten Jensen som borgmester.

- Vælgerne har talt klart og tydeligt. De har givet to partier allerflest stemmer, og dermed har de sendt et signal til os om, at nu skal vi samarbejde, og vi må løse de problemer, der er blevet påpeget i valgkampen. Den handske har vi taget op, sagde Kirsten Jensen (Soc.dem.), Hillerøds kommende borgmester, umiddelbart efter konstitueringen, til TV 2 Lorry.

- Nu har vi lavet en aftale, hvor Venstre og Socialdemokratiet deler magten. Vi glæder os til et bredt samarbejde i Hillerød Byråd, sagde Venstres spidskandidat, Klaus Markussen, efter konstitueringen var faldet plads, til TV 2 Lorry.

Læs også Overraskende konstituering: Hillerød har fået ny borgmester

De Konservative skal også inddrages

Med konstitueringen på plads er det nu op til de to største partier, at fordele poster ud til de resterende partier i Hillerød Byråd.

En af mine målsætninger som formand har været sammen med De Konservative at løse den her konflikt eller situation mellem Venstre og Konservative. 

Jakob Bring Truelsen, formand for Venstre i Hillerød

Og står det til formanden for Venstre i Hillerød, så skal den afgående konservative borgmester, Dorte Meldgaard, også inddrages. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har inviteret Konservative til at være med i blå blok. Det håber jeg meget på lykkes. En af mine målsætninger som formand har været sammen med De Konservative at løse den her konflikt eller situation mellem Venstre og Konservative. Vi er meget interesserede i at inkludere De Konservative, siger Jakob Bring Truelsen til Frederiksborg Amts Avis.

Læs også De fleste er på plads: Lær din nye borgmester at kende

Ondt blod i den borgerlige blok

Der har ellers været ondt blod mellem De Konservative og Venstre i Hillerød de senere år. For fire år siden tog De Konservative nemlig borgmesterposten med støtte fra Socialdemokratiet, hvilket efterlod Venstre helt uden indflydelse.

Samtidig hører der sig en længere forhistorie, hvor de to borgerlige partier gennem flere perioder har svært ved at arbejde tæt sammen i byrådet.

De fleste af partierne har sagt, at de gerne vil være med i en bred konstituering. Jeg har heller ikke været i tvivl om, at vi ville få mulighed for at komme med i konstitueringen.

Dorte Meldgaard, afgående borgmester i Hillerød, Konservative

- Vi synes, der skal være plads til den person, der har været Hillerøds borgmester i den nye konstituering. Dorte (Meldgaard, red.) skal have en fornuftig plads i det her. En platform i sit parti, siger Jakob Bring Truelsen.

De Konservative gik massivt tilbage i Hillerød og måtte afgive to mandater. Det efterlader Dorte Meldgaard, der nu må give borgmesterkæden fra sig, som eneste konservative byrådsmedlem i Hillerød. Alligevel ser hun frem til forhandlingerne, som fortsætter fredag.

- De fleste af partierne har sagt, at de gerne vil være med i en bred konstituering. Jeg har heller ikke været i tvivl om, at vi ville få mulighed for at komme med i konstitueringen, siger hun.

Læs også Nye Borgerlige er kun valgt ind i Hillerød Kommune

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik