Udskældt Sundhedsplatform ud på alle sygehuse 4 dage efter valget

Sundhedsplatformen skal snart køre i alle Region Sjællands sygehuse, men kandidaterne er ikke enige om, hvorvidt det er en god idé.

Den 25. november vil alle Region Sjællands sygehuse have implementeret Sundhedsplatformen. It-systemet som blandt andet skal give en besparelse på 10,5 milliader kroner, bedre medarbejdertilfredshed og ikke mindst bedre patientsikkerhed. 

quote Det bliver ikke en nem opgave, men jeg synes, at vi har forberedt os rigtig godt på det her. 

Peter Jacobsen, Dansk Folkeparti. 

Der har været store forventninger til den elektroniske patientjournal, der nu har kørt i mere end et års tid hos Region Hovedstaden. Men det har ikke været uden udfordringer. Læger og klinikchefer har blandt andet klaget over, at de nu bruger langt mere tid på at klikke sig igennem systemet og derfor har mindre tid til at tilse patienter.

Region Hovedstadens erfaringer skal bruges

Hvad for jer til at tro, at det kan lykkes hos Region Sjælland?

- Det er selvfølgelig et kæmpe projekt, og det har med mennesker at gøre, så det må ikke gå galt. Men der er lavet en række initiativer, og vi kan også bruge den læring, som vi har fra Region Hovedstaden, siger Jacob Jensen fra Venstre. 

- Det bliver ikke en nem opgave, men jeg synes, at vi har forberedt os rigtig godt på det her. Vi har sat ekstra penge af, og vi har brugt mere tid på uddannelse, end de havde i hovedstaden. Så vi er et andet sted, end de var, siger Peter Jabobsen fra Dansk Folkeparti.

 

Sundhedsplatformen skal tilpasses

Mens Dansk Folkepartis Peter Jabobsen og Venstres Jabob Jensen står ved beslutningen om, at den elektroniske patientjournal skal indføres på alle sygehuse i Region Sjælland, så er Bruno Jerup fra Enhedslisten stadig ikke helt tryg ved den nye model. Enhedslisten gav sammen med SF et forslag om, at udskyde implementering af Sundhedsplatformen, men der var ikke opbakning til forslaget. 

Jeg har en uro for, hvordan det kommer til at gå, inderømmer Bruno Jerup fra Enhedslisten.

Bruno Jerup tilføjer desuden, at der nok er en del af Sundhedsplatformen, der skal laves om, når den først bliver implementeret.

- Vi skal blandt andet ændre problemet med, at lægerne skal bruge for lang tid på journalføring, hvor de i stedet skal lave lægearbejde. Det er det, de skal bruges til, siger Bruno Jerup. 

quote Vi kan også bruge den læring, som vi har fra Region Hovedstaden.

Jacob Jensen, Venstre. 

Region Sjælland har en plan B om, at de vil bruge det gamle system, hvis det hele går galt, når Sundhedsplatformen bliver impleteret på alle Region Sjællands sygehuse på én gang. 

Du kan se hele debatten om sundhedsplatformen øverst i artiklen. Du kan finde alle debatterne her, hvor du også kan læse mere om alle de kandidater, der stiller op til Regionsrådets 41 pladser. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Arkivfoto: Drikkevand

Område for forurening er fundet - men borgere skal fortsat koge vandet før brug

drikkevand

playIntet gennembrud: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

aggesen

Frederiksberg: 45.000 flasker vand indkøbt til kommunale institutioner

Frederiksberg Forsyning

Frederiksberg Forsyning: Sådan arbejder vi for at finde kilden til forurening

Region Sjælland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere