Tjek om din borgmester er den mindst eller mest populære

En ny undersøgelse viser, hvilken borgmester der er den mest og mindst populære.

Krydset til kommunal - og regionsrådsvalget skal sættes tirsdag den 21. november, og nu kan du få et fingerpeg om, hvorvidt din borgmester er populær blandt borgerne. For borgerne i kommunerne har nemlig talt. 

quote Nogle mennesker har bare en vindende og populær personlighed, der fungerer som topfigur. 

Roger Buch, kommunalforsker, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 

Helt konkret drejer det sig om 54.222 borgere, som i en Voxmeter-undersøgelse har taget stilling til, hvor tilfredse de er med deres borgmester. Borgerne har vurderet deres borgmester fra en skala på 0-10. Det skriver Ritzau. 

Indenfor TV 2 Lorrys sendeområde ligger syv borgmestre i top ti over de mest populære. Procentdelen viser de borgere, der har svaret 7-10 på skalaen.

Her er de mest populære borgmestre indenfor TV 2 Lorrys sendeområde:

Det er den socialdemokratiske Jesper Würtzen, som har imponeret ballerup-borgerne. 

- Man bliver altid glad, når der er nogen, der synes godt om en. Det er også min intention at gøre alle borgere tilfredse, siger han til TV 2 Lorry. 

Men det er  bornholmernes Winni Grosbøll, Socialdemokratiet, som løber med titlen som Danmarks mest populære borgmester. Bornholmerne har hyldet hende med 69,5 procent. 

Borgerne utilfredse med Hilllerød-borgmester 

I den mindre populære ende befinder Hillerød Kommune sig med 15 procent. Den konservative Hillerød borgmester, Dorte Melgaard, er faktisk den borgmester, der er mindst populær i hele landet.

Spørger man hende selv, kan hendes position som borgerlig borgmester med et rødt bagland være skyld i den manglende opbakning.

Hun afviser dog ikke, at en manglende forståelse for borgerne i kommunen kan være en del af forklaringen.

- Jeg har gjort det på min måde, som jeg tror på. Helt objektivt har jeg svært ved at sige, at det går dårligt. Vi har en høj trivsel i kommunen, siger Dorte Meldgaard, der trods modgang håber på at blive genvalgt.

Heller ikke borgmesteren i Stevns Kommune er populær blandt de adspurgte borgere, der har deltaget i undersøgelsen. Mogens Haugaard Nielsen fra Nyt Stevns må nøjes med 20 procent. 

Venstre og Socialdemokratiet er de to største partier i Stevns Kommune. Og ingen af de to partier vil pege på den nuværende borgmester, Mogens Haugaard, som har dannet sit eget parti Nyt Stevns.

Personligheden kan være afgørende

Ifølge kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch bliver en borgmesters popularitet grundlagt af to ting - dels af egne præstationer og personlighed og dels af modstanderens.

quote Man bliver altid glad, når der er nogen, der synes godt om en. Det er også min intention at gøre alle borgere tilfredse.

Jesper Würtzen, borgmester, Ballerup, Socialdemokratiet

- Nogle mennesker har bare en vindende og populær personlighed, der fungerer som topfigur. Andre kan i stedet være rigtig dygtige toere, men middelmådige ettere, forklarer Roger Buch.

Af denne grund mener forskeren, at det kan være svært at forudsige og forklare, hvorfor nogle politikere er mere populære end andre.

den fulde liste over de mest og mindst populære borgmestre her

Kilde: Voxmeter 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

ond kø

Miljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

Ballerup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere