Tegner skal dokumentere Solrød-valg på tre meter stort lærred

Kommunalvalget den 21. november skal ende på et tre meter stort lærred. Solrød Kommune har hyret en tegner, der skal koge valgaftenen ned til en tegning.

Den 21. november skal borgerne i Solrød i stemmeboksene. Der er nemlig kommunalvalg, og stemmerne vil afgøre, om kommunens borgmester, Niels Hörup, kan blive siddende som borgmester.

quote Vi synes, at et valg er en fest for demokratiet. Og det vil vi gerne markere på en måde, hvor vi får lavet et vidnesbyrd om dette valg.

Lise Bernhardt, Sekretariats- og digitaliseringschef i Solrød Kommune

Midt i kaosset på Rådhuset skal der stå en tegner - og lytte og kiggge - og derefter putte hele valget ned på papir. Det skal ende ud i en tre meter lang tegning: 

- Vi synes, at et valg er en fest for demokratiet. Og det vil vi gerne markere på en måde, hvor vi får lavet et vidnesbyrd om dette valg. Vi vil gerne vise det, så det engagerer og fænger både gamle og unge, siger Lise Bernhardt, der er Sekretariats- og digitaliseringschef i Solrød Kommune.

Det er tegneren, Michael Eriksen, der skal dokumentere valget med sin pen. 

- Han starter helt fra bunden, når valgcaféen på rådhuset går i gang klokken 20.00. Så alle kan komme forbi og se udviklingen i løbet af aftenen. Han bliver til klokken et om natten, og så skal han bare lade sig gribe af stemningen, siger Lise Bernhardt.

Her er et eksempel på et visuelt referat:

Ikke meget drama

Når stemmetallene vælter ind i løbet af aftenen, skal partierne til at konstituere sig. 

- Der er dog ikke tradition for de store dramaer i Solrød, men vi må vente at se, siger hun og henviser til, at borgmester Niels Hörup, Venstre, har siddet på posten siden 2005 og har et bredt flertal bag sig.

På billedet vil nogle af valgtemaerne også indgå - som for eksempel ældre, idræt, kultur og udviklingen af bestemte områder som for eksempel Solrød Center. 

Billedet skal efter valget hænge et sted, hvor der er masser af mennesker, men hvor er endnu ikke besluttet. Det bliver måske på biblioteket eller på Aktivitets- og Frivilligcentret i Solrød, hvor borgerne kan se den store tegning.

Her kan du se et eksempel på en af live-tegningerne:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere