Stevns: Ingen peger på siddende borgmester

Den nuværende Stevns-borgmester, Mogens Haugaard, får ikke den store opbakning fra sine kollegaer til aftenens valgdebat i byen.

Venstre og Socialdemokratiet er de to største partier i Stevns Kommune. Og ingen af de to partier vil pege på den nuværende borgmester, Mogens Haugaard, som har dannet sit eget parti Nyt Stevns.

Mogens Haugaard sagde farvel til Venstre efter 42 år som medlem. 

- Det ville være svært at se sig selv i spejlet bagefter, når vi har været igennem denne her periode, siger Anette Mortensen, som er spidskandidat for Venstre, Stevns Kommune.

Steen S. hansen, som er socialdemokraternes spidskandidat, er også sikker med sit svar:

- Det er et klart nej, siger han, da han bliver spurgt om, han vil pege på den nuværende borgmester under TV 2 Lorrys valgdebat.

Hvis det bliver dig, hvordan vil du være anderledes som borgmester? 

- Jeg har vist ved budget 2018, at jeg kan samarbejde. Hvis man skal lave politiske resultater, så skal man ikke sætte sig selv i midten, men sagen i midten, siger han.  

Ballade i byrådet 

Baggrunden for de politiske stridigheder starter  blandt andet tilbage den 14. maj 2015, hvor kommunalbestyrelsen besluttede sig for en fredning af Stevns Klint. UNESCO udnævnte Stevns Klint til verdensarv. 

Det skabte uenigheder blandt Venstre-politikerne, der efter afstemningen har været splittet. Venstre var nemlig imod fredningen, men to venstre politikere stemte alligevel for, hvilket resulterede i et flertal for en fredning på 10/9. 

Efter de to venstrepolitikere stemte for fredningen af klinten fik det store konsekvenser. for de to politikere. Den ene blev smidt ud, mens den anden frivilligt gik fra posten. 

Du kan læse mere om, hvorfor Stevns Klint er blevet fredet her.

Øverst i artiklen kan du se hele valgdebatten om, hvem der skal overtage borgmesterposten ifølge politikerne.