Slagtergårdene blev politisk slagtet

De ikoniske Vesterbrobygninger på Enghavevej, Slagtergårdene, bliver ikke fredet af politikerne i Københavns Borgerrepræsentation.

Nogle af de sidste tilbageværende Vesterbros oprindelige bygninger fra slutningen af 1800-tallet fik i aften et politisk dødsstød, da et flertal i Borgerrepræsentationen ikke ønskede at lave en bevarende lokalplan.

quote Det er utrolig trist, at et flertal ikke har den historiske pli der skal til, for at bevare det sidste af det, som hele Vesterbro engang bestod af.

Allan Mylius Thomsen, Medl., Teknik- og Miljøudvalget, København, Enhedslisten

- Det er utrolig trist, at et flertal ikke har den historiske pli der skal til, for at bevare det sidste af det, som hele Vesterbro engang bestod af, siger Enhedslistens Allan Mylius Thomsen, som sidder i kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

Det var Enhedslisten, der kom med forslaget i Københavns om, at kommunen skulle overtage og sikre fredningen af bygningerne, der blandt andet har været barndomshjem for Storm P.

Årsagen til det kommunale ønske var, at Slots- og Kulturstyrelsen den 20. april besluttede, at man fra statens side ikke ville frede Slagtergårdene.

Så sent som i går skiftede Radikale Venstre holdning og bakkede Enhedslisten om om bevaringsforslaget, men det var alligevel ikke nok til at skaffe et flertal her til aften.

quote Vi har et håb endnu. De vil benytte sig af deres indsigelsesret, og når det snart er kommunalvalg kan vi håbe det giver et flertal.

Allan Mylius Thomsen, Medl., Teknik- og Miljøudvalget, København, Enhedslisten

- Nu kommer der desværre i stedet bare til at være millionærejerlejligheder, og det er meget trist. Det er historiske bygninger med bevaringsværdig status, siger Allan Mylius Thomsen.

I 11. time er der dog kommet et spinkelt håb ind fra sidelinjen, da Vesterbros Lokaludvalg også var til mødet i aften.

Lokaludvalgsformanden opdagede, at man har indsigelsesret, som man vil benytte sig af. Det kan ifølge Enhedslisten være med til at ændre flertallets holdning til en bevaring af bygningerne.

- Vi har et håb endnu. De vil benytte sig af deres indsigelsesret, og når det snart er kommunalvalg kan vi håbe det giver et flertal. Men det er et spinkelt håb, siger Allan Mylius Thomsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere