Slagtergårdene blev politisk slagtet

De ikoniske Vesterbrobygninger på Enghavevej, Slagtergårdene, bliver ikke fredet af politikerne i Københavns Borgerrepræsentation.

01:26

Bygningerne er nogle af de sidste tilbageværende af Vesterbros oprindelige bygninger fra slutningen af 1800-tallet. Men et flertal i Borgerrepræsentationen ønskede her til aften ikke at bakke op om bevaringsforslaget.

Nogle af de sidste tilbageværende Vesterbros oprindelige bygninger fra slutningen af 1800-tallet fik i aften et politisk dødsstød, da et flertal i Borgerrepræsentationen ikke ønskede at lave en bevarende lokalplan.

Det er utrolig trist, at et flertal ikke har den historiske pli der skal til, for at bevare det sidste af det, som hele Vesterbro engang bestod af.

Allan Mylius Thomsen, Medl., Teknik- og Miljøudvalget, København, Enhedslisten

- Det er utrolig trist, at et flertal ikke har den historiske pli der skal til, for at bevare det sidste af det, som hele Vesterbro engang bestod af, siger Enhedslistens Allan Mylius Thomsen, som sidder i kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

Det var Enhedslisten, der kom med forslaget i Københavns om, at kommunen skulle overtage og sikre fredningen af bygningerne, der blandt andet har været barndomshjem for Storm P.

Årsagen til det kommunale ønske var, at Slots- og Kulturstyrelsen den 20. april besluttede, at man fra statens side ikke ville frede Slagtergårdene.

Læs også Yderligere opbakning til bevaring af slagtergårde

Så sent som i går skiftede Radikale Venstre holdning og bakkede Enhedslisten om om bevaringsforslaget, men det var alligevel ikke nok til at skaffe et flertal her til aften.

Vi har et håb endnu. De vil benytte sig af deres indsigelsesret, og når det snart er kommunalvalg kan vi håbe det giver et flertal.

Allan Mylius Thomsen, Medl., Teknik- og Miljøudvalget, København, Enhedslisten

- Nu kommer der desværre i stedet bare til at være millionærejerlejligheder, og det er meget trist. Det er historiske bygninger med bevaringsværdig status, siger Allan Mylius Thomsen.

I 11. time er der dog kommet et spinkelt håb ind fra sidelinjen, da Vesterbros Lokaludvalg også var til mødet i aften.

Lokaludvalgsformanden opdagede, at man har indsigelsesret, som man vil benytte sig af. Det kan ifølge Enhedslisten være med til at ændre flertallets holdning til en bevaring af bygningerne.

Læs også Borgmester til kamp for historisk hus på Vesterbro

- Vi har et håb endnu. De vil benytte sig af deres indsigelsesret, og når det snart er kommunalvalg kan vi håbe det giver et flertal. Men det er et spinkelt håb, siger Allan Mylius Thomsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik