Skoler i Brøndby halter efter: Uenighed om løsningen

Mere frihed til skolerne. Bedre omtale. Flere socialpædagoger. Løsningsforslagene til Brøndbys udfordrede folkeskoler er mange, men uenigheden er stor.

Skoler er et emne, der optager mange frem mod kommunalvalget den 21. november. Det gør det også Brøndby, hvor kommunen har en række udfordringer med skolevæsenet.

Er du i tvivl om, hvor dit kryds skal sættes? Så tag vores kandidattest her.

Flere og flere forældre vælger at placere deres børn i privatskoler, og der er endda også forældre, som sørger for, at deres barn går i skole i en af nabokommunerne.

Derudover kommer børnene i Brøndby, når de er færdige med afgangsklassen, ud med karakterer, som er lavere en landsgennemsnittet. Desuden kommer mange af kommunens børn aldrig i gang med en uddannelse efter folkeskolen. Politikerne er uenige om, hvad der skal til for at løse problemet:

- Man skal sætte langt flere faggrupper i spil omkring skoleelever. Noget af det vi ved fra undersøgeler i Brøndby er, at der er markante trivselsproblemer. Man må arbejde mere med de sociale relationer i skolerne, for eksempel ansætte et større antal socialpædagoger på skolerne, mener Steen Andersen, spidskandidat for Enhedslisten i Brøndby.

- Det er ikke det, jeg ser som den primære løsning. Jeg ser, at opgaven er, at der bliver et større samspil mellem skolerne og forældrene, siger Arno Hurup Christiansen (S), 1. viceborgmester i Brøndby.

Du kan finde flere informationer om valget og kandidaterne i Brøndby her.

- Skolerne skal have friheden til at lave den faglige profil, de gerne vil have. Kommunen skal ikke bestemme. De skal have frihed til at lave heldagsskole, hvis de vil det, kortere dage, lørdagsundervisning eller hvad de nu vil, siger Carsten Zacho, spidskandidat for Liberal Alliance i Brøndby.

Du kan høre, hvad resten af politikerne vil gøre ved skolerne i debatten her:

 

Husk du også skal stemme til Regionsrådsvalget! Find flere informationer om det valg her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

ole bjørstorp

Vraget borgmester kan skabe sensationen med nyt parti, vurderer kommentator

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere