Sådan vil Glostrup lokke flere borgere til kommunen

Glostrup Kommune vil udvikle bymidten og lokke flere borgere til byen. Men hvilke typer af boliger, der skal lokke flere til kommunen, har politikerne delte meninger om.

Glostrup Kommune er igang med et projekt, der skal skabe en levende bymidte for borgerne i byen. Efter planen skal glostrup-borgerne have mulighed for at hænge ud og købe ind i bymidten. 

quote Hvis vi skal bygge, lad os sige 2000 boliger, så skal vi have fat i 200 millioner kroner. Det er vores anlægsbudget samlet set over tre år. Det er rigtig mange penge.

John Engelhardt, borgmester, Venstre 

Et af formålene med byudviklingen er, at nye borgere skal flytte til byen. Helt konkret satser kommunen på 7.000 nye beboere. Politikerne har dog forskellige holdninger til, hvordan de kan lokke de nye beboere til byen på optimal vis. 

- Vi vil primært bygge boliger til ganske almindelige familier. Vi vil også gerne bygge nogle ungdomsboliger, og vi tror også, at der skal være plads til nogle ældreboliger i centrum, siger borgmester John Engelhardt fra Venstre.

Borgmester: Almennyttige boliger er for dyrt 

Under valgdebatten, der tirsdag eftermiddag blev afholdt i Glostrup Center, påpegede Lisa Ward dog, at John Engelhardt glemte at nævne de almennyttige boliger. 

Lisa Ward er socialdemokraternes bud på en borgmester i byen. Venstre er lige nu den eneste kommune på den københavnske vestegn med en borgmester fra Venstre.

quote Vi har lige alle sammen fundet 12 millioner kroner til et posthus, der skal rives ned. Det var penge, som vi ikke havde regnet med. Og jeg er nødt til at sige John, at det er en prioritering.

Lisa Ward, Socialdemokratiet

Venstreborgmesteren havde da også en hel bestemt grund til, at han ikke vil have de almennyttige boliger, som en del af byplanlægningen. 

- Hver gang vi skal bygge en almenbolig, skal vi finde 200.000 kroner i kassen, som vi skal skyde ind i det. Hvis vi skal bygge, lad os sige 2000 boliger, så skal vi have fat i 200 millioner kroner. Det er vores anlægsbudget samlet set over tre år. Det er rigtig mange penge, forklarer John Engelhardt. 

Socialdemokratiet: Det handler om prioriteringer

Ifølge borgmesteren vil det gå ud over velfærden i byen, hvis kommunen skal bruge 200.000 kroner for at bygge alminnyttige boliger. 

Men den socialdemokratiske Lisa Ward mener ikke, at det ene skal udelukke det andet.

- Vi har lige alle sammen fundet 12 millioner kroner til et posthus, der skal rives ned. Det var penge, som vi ikke havde regnet med. Og jeg er nødt til at sige, at det er en prioritering, siger hun.

Lisa Ward mener nemlig, at en del af de 12 millioner kroner kunne have været brugt bedre ved at bygge flere almennyttige boliger. 

Se den fulde debat, hvor du også kan høre de andre kandidaters bud på, hvad der skal bygges i Glostrup øverst i artiklen. I valgdebatrunden om blandt andet de alminnyttige boliger deltager Lisa Ward, John Engelhard, Flemming Ørhem og Palle Lautrup.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere