Sådan udpeger de borgerlige borgmesteren hvis de får flertal

Fire borgerlige partier i Furesø vil have borgmesterkæden på blå hænder. Men spørgsmålet er, hvem af partierne der skal have magten, hvis flertallet bliver borgerligt.

Selvom Socialdemokratiet var et mandat fra at have absolut flertal i byrådet i Furesø efter kommunalvalget i 2013, går fire borgerlige partier hårdt efter magten til årets valg.

quote Det er bestemt inden for rækkevidde. Det er cirka 1.000 stemmer, der skal rykkes.

Gustav Juul, spidskandidat for Venstre i Furesø

Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og DF ønsker at få skubbet flertallet i kommunen til deres fordel, så borgmesterkæden kan komme på borgerlige hænder.

Der er 21 pladser i Furesø byråd, og det betyder, at den kommende borgmester skal kunne tælle til 11 støttende mandater. I det nuværende byråd har den blå alliance otte mandater.

- Det er bestemt inden for rækkevidde. Det er cirka 1.000 stemmer, der skal rykkes, og jeg synes, vi møder mange positive borgere derude, siger Venstres spidskandidat, Gustav Juul til TV 2 Lorry.

De fire partier slog allerede pjalterne sammen i et valgforbund for halvanden år siden, de har lavet et fælles valgprogram og ført valgkamp sammen. Men der er kun en af de fire spidskandidater, der kan blive borgmester. 

På demokratisk vis

Nu fortæller den blå alliance, at de vil afgøre, hvem der får borgmesterkæden på på demokratisk vis. De skal altså hver især stemme på den kandidat, som de finder mest egnet. Kandidaten med flest stemmer bliver borgmester.

Det gør de for at sikre enighed på valgnatten, hvor partierne skal konstituere sig om en borgmester.

- Vi er fire partier, der alle stiller vores spidskandidat til rådighed som den fremtidige borgmester. Jeg ønsker, at det bliver en Venstre borgmester, men Venstre vil respektere den demokratiske proces, som vi skal ind i, siger Gustav Juul.

De Konservative og Dansk Folkeparti konstituerede sig med Socialdemokratiet ved kommunalvalget i 2013, men er nu kommet i borgerligt selskab.

Furesø Kommune er traditionelt set borgerlig, men den siddende borgmester, Ole Bondo Christensen har været borgmester siden 2010.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Furesø

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere