RV vil gøre Øresund til marin nationalpark

I samarbejde med den svenske regering vil Radikale Venstre gøre Øresund til en marin nationalpark, som flere andre parter tidligere har foreslået.

Øresund klarer sig ifølge Radikale Venstre godt set i forhold til resten af de danske have, og derfor vil partiet gøre Øresund til marin nationalpark i samarbejde med den svenske regering. Det skriver sn.dk

- Det er helt afgørende, at vi får beskyttet Øresund bedre og stoppet sandsugningerne. Det er et unikt havmiljø, som er til glæde for både natur, fisk og mennesker, siger Christian Holm Donatzky, der er byrådsmedlem for Radikale Venstre i Helsingør Kommune, til sn.dk.

Øresund har dog et stort problem og det er sandsugning. Sandsugning er ikke tilladt i den svenske del af Øresund, men bliver udført på lavvandede danske sandbanker. 

quote Det er helt afgørende, at vi får beskyttet Øresund bedre og stoppet sandsugningerne. Det er et unikt havmiljø, som er til glæde for både natur, fisk og mennesker, siger  der er byrådsmedlem for Radikale Venstre i Helsingør Kommune

Christian Holm Donatzky, Byrådsmedl., Helsingør, Rad. V.

- Senest har også tunen opdaget Øresunds rige fiskeliv, og det er bare med til at understrege, at vi skal passe på Øresund, der er en national attraktion, siger Camilla Kampmann, der er formand for det Radikale dialogforum for grøn omstilling og byrådskandidat til det kommende kommunalvalg den 21. november.

Forslaget kommer op til det radikale landsmøde i weekenden, hvor de to lokalpolitikere havde inviteret partifælle og folketingsmedlem Martin Lidegaard med på sejltur på Øresund.

På sundet blev de radikale politikere indført i Øresunds mangfoldige fiske- og planteliv af akvariechef og marinbiolog Jens Peder Jeppesen.

Til weekendens landsmøde er der nemlig et resolutionsforslag fra Radikale Venstre om at gøre Øresund til marin nationalpark. 

Undersøgelser viser at sandsugningshuller ikke retableres naturligt, og er til skade for vitale fouragerings- og opvækstområder for en lang række fiskearter.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere