Region H: Bred aftale om budget på 38 mia. kroner

Det nye budget for 2018 giver flere penge til hurtigere ambulancer og patientsikkerhed, men også besparelser for 115 millioner kroner.

Mandag aften blev alle partier enige om hovedstadsregionens budget for 2018 - et budget på omkring 38 milliarder kroner. Aftalen faldt på plads mellem Socialdemokratiet, Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, SF samt Liberal Alliance.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Ifølge Regionsrådsformanden, kommer det kommende års budget patienterne til gode.

- Vi har med dette budget indgået en bred og ansvarlig aftale, hvor vi på tværs af partierne er enige om at prioritere patienterne, og hvor vi tager nye initiativer, der skal være med til at holde regionens udgifter til administration i snor. I 2018 gennemfører vi besparelser på op til 80 mio. kroner fordelt på både vores centrale administration og vores hospitalers administration, til gavn for patienterne, siger Sophie Hæstorp Andersen i pressemeddelelsen.

Fakta om budget 2018:

 

Penge til omstridt it-system

Sundhedsplatformen får tilført 10 millioner kroner til forbedring og optimering af systemet. 

- Vi står også i 2018 med en stor udfordring med at gøre Sundhedsplatformen til en del af hospitalernes hverdag, hvor vi kan høste de fordele, som den på sigt vil give både patienter og ansatte. Jeg og mine kolleger i regionsrådet er meget bevidste om, at det er en svær proces, og vi forventer med dette budget at kunne forbedre Sundhedsplatformen hurtigere, udtaler Sophie Hæstorp Andersen i pressemeddelelsen. 

Også afskedigelser på vej

Der er også besparelser på vej i det nye år. Regionen skal finde besparelser for 115 millioner kroner, og desuden har hospitalerne selv gennemført en række omprioriteringer for 208 millioner kroner. 

Regionen forventer, at omkring 80 ansatte bliver afskediget som følge af besparelserne. Grunden til, at tallet ikke et højere, er, at der også er mulighed for såkaldt naturlig afgang for en del af regionens 40.000 ansatte. Medarbejdere kan blive omplaceret, og regionen kan undlade at slå  ledige stillinger op, står der i pressemeddelelsen. 

Budgettet skal behandles igen i regionsrådet d. 19. september 2017. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere