Prestigefyldt kystprojekt er ved at løbe ud i sandet

Gribskov fik i 2015 dispensation til at begynde projektet "New Nordic Coast". Et stort kystprojekt, som på trods af dispensationen har lange udsigter.

"Vi kan ikke få armene ned. Vi går rundt og klapper hinanden på skuldrene."

Sådan lød det i oktober 2015 fra borgmester i Gribskov Kommune, Kim Valentin fra Venstre, efter et næsten enstemmigt byråd havde stemt det storstilede projekt "New Nordic Coast" igennem.

quote Enkelte gange, så er der visioner, der ikke bliver ført ud i livet.

Jannich Petersen, 1. viceborgmester i Gribskov Kommune, Venstre

Visionen var, at der skulle være en nordisk riviera i Gilleleje. Men to år efter kommunen fik grønt lys til projektet, er borgmesterens arme efterhånden kommet ned igen. For nye kystnære projekter, som fx badebroer, en flydende sauna, et havbad og en mole er indtil videre gået i sig selv igen og forblevet en vision.

- Nogle gange så lykkes visioner fuldt ud. Nogle gange så lykkes de kun delvist. Og enkelte gange, så er der visioner, der ikke bliver ført ud i livet, siger 1. viceborgmester i Gribskov Kommune, Jannich Petersen fra Venstre, til TV 2 Lorry.

En opgave for det nye byråd

I 2015 søger Gribskov Kommune, som en af i alt 38 kommuner, om dispensation for strandbeskyttelseslinjen hos Naturstyrelsen. Og projektet New Nordic Coast var ét af i alt 10 projekter, som blev godkendt og dermed fik dispensation til at bygge tættere end de normalt tilladte 300 meter fra vandkanten.

quote Jeg håber, at den her vision ikke bliver begravet fuldstændig.

Jannich Petersen, 1. viceborgmester i Gribskov Kommune, Venstre

Stranden ved Gilleleje ser dog i dag ud, som den gjorde i 2015. Også selvom 2017 ellers var året, hvor projektet for alvor skulle begynde at blive ført ud i livet. Og kommunen har travlt, for dispensationen gælder kun i fem år. Dermed er der kun tre år tilbage. Og med et kommunalvalg i november, er projektets fremtid efterhånden usikker.

- Det bliver det nye byråd, som skal tage fat på det. Men jeg håber, at den her vision ikke bliver begravet fuldstændig, siger Jannich Petersen til TV 2 Lorry.

Nej til hotel

En del af projektet New Nordic Coast omfattede også et nyt stort strandhotel i Gilleleje. Den vision er dog helt begravet, da grunden, der skal byges på, tilhører Havnelauget i Gilleleje. Og Havnelaugets bestyrelse har sagt nej til et hotel.

quote Det gælder jo alle visioner. Kan man ikke finansiere, jamen så bliver det ikke til noget.

Jannich Petersen, 1. viceborgmester i Gribskov Kommune, Venstre

- Når Havnelauget siger, at de også for to år siden var modstandere, så synes jeg da, at det er uheldigt, at vi så fremsender den her vision, siger Jannich Petersen.

Gribskov Kommune har ifølge viceborgmesteren ikke råd til selv at gennemføre resten af projektet. Så hvis der ikke kommer private investorer til, ser New Nordic Coast ud til at løbe ud i sandet.

- Det gælder jo alle planer. Det gælder jo alle visioner. Kan man ikke finansiere, jamen så bliver det ikke til noget, siger Jannich Petersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere