Politikere vil have "Tommy Seebachs Plads" på Frederiksberg

Tommy Seebach boede i flere år i Frederiksbergs Fuglebakkekvarter. Nu vil flere politikere opkalde en plads efter den folkekære hitsmed.

Hvis det står til Socialdemokratiets spidskandidat på Frederiksberg Michael Vindfeldt og Venstres spidskandidat i kommunen Jan E. Jørgensen kan borgerne i nærmeste fremtid bosætte sig på, mødes ved eller cykle forbi Tommy Seebachs Plads eller Tommy Seebachs Vej. 

De to spidskandidater har sammen stillet forslag om, at Frederiksberg skal have en vej eller plads opkaldt efter hitsmeden, der står bag både 'Krøller eller ej' og 'Disco Tango'.

Det skriver Berlingske søndag.

Tommy Seebach boede selv på Frederiksberg i Fuglebakkekvarteret, og da Jan E. Jørgensen spurgte på Facebook om nogen frederiksbergborgere havde gjort sig særligt bemærket og derfor bør hyldes i det offentlige rum, svarede en borger 'Tommy Seebach. 

Fuglebakkekvarteret på Frederiksberg
Fuglebakkekvarteret på Frederiksberg
Foto: Claus Bjørn Larsen / Scanpix

- Tommy Seebach har haft rigtig stor betydning for hele Melodi Grand Prix-kulturen i 80erne og skrevet masser af musik, som stadig bliver spillet og får folk på dansegulvet i dag. Og når jeg synger godnatsang for mine to børn på et og fire år, så er ’Under stjernerne på himlen’ en fast del af repertoiret, siger Michael Vindfeldt til Berlingske.

Allerede mandag tager kommunalbestyrelsen på Frederiksberg stilling til, om forslaget skal føres ud i livet.

Først har forslaget dog været forbi de efterladte, der kalder det en "kæmpe ære", at politikerne nu vil opkalde en plads efter Tommy.

- Det var på Frederiksberg, at vi blev til en familie, og kvarteret havde derfor en helt særlig plads i hans hjerte. Tommy ville have været enormt stolt, og derfor er det naturligvis et projekt, vi kun kan støtte op om, udtaler Seebach-familien i en pressemeddelelse. 

Går alt efter planen, bliver det netop i Fuglebakkekvarteret, at en vej eller plads opkaldes efter den folkekære Melodi Grand Prix-vinder.

I forslaget står der også, at Seebachs musik skal integreres i området, så borgere og besøgende kan høre lidt af musikken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere