Politikere skal drøfte Amin Jensens lysreklame: Skal den ned?

Den strider mod lokalplanen, men skal den alligevel have lov til at blive? Det skal politikerne i Hvidovre nu tage stilling til. DF vil have reklamen ned.

Onsdag vil det vise sig, om komikeren Amin Jensen får Hvidovre Kommunes tilgivelse for i strid med lokalplanen at have opsat en 9,6 kvadratmeter stor lysreklame på sin ejendom på Gammel Køge Landevej.

Her skal politikerne nemlig tage stilling til om skiltet skal pilles ned eller om det skal have lov til at blive siddende.

Reklamen har været stærkt omdiskuteret siden den blev sat op i januar og har blandt andet vist reklamer for Amin Jensens show ”Blæs på DK”. Komikeren erkendte i marts over for TV 2 Lorry, at han har begået en fejl.

- Set i bakspejlet skulle jeg have søgt dispensation ved kommunen. Men jeg troede, at det var mit hus og min grund, og skiltet er under 10 kvadratmeter, og så havde jeg en naiv tro på, at jeg da godt måtte sætte skiltet op, sagde han dengang.

quote Efter lysreklameskiltet er sat op, er vores livskvalitet blevet voldsomt forringet. Vi er blevet tvangsindlagt til at se på lysreklameskiltet og dens følgevirkninger alle timer det er tændt og hvor vi er hjemme

Ester og Eigil Søndergaard Madsen, naboer til Amin Jensen, Hvidovre

Naboer: Vores livskvalitet er forringet

Dengang fortalte Amin Jensen, at han havde indsamlet 20 underskrifter fra naboer, som alle sagde, at skiltet ikke generede. Men i miljø- og teknikudvalgets dagsorden for mødet onsdag kan man læse, at fem naboer nu har klaget over lysreklamen.

Blandt klagerne er Ester og Eigil Søndergaard Madsen, der bor lige over for Amin Jensens ejendom. De føler sig meget generet af skiltet og har taget en række billeder, der dokumenterer lysforureningen fra skiltet.

- Efter lysreklameskiltet er sat op, er vores livskvalitet blevet voldsomt forringet. Vi er blevet tvangsindlagt til at se på lysreklameskiltet og dens følgevirkninger alle timer det er tændt og hvor vi er hjemme, skriver de i indsigelsen.

quote Jeg kan ikke rigtig se argumentet for at lade den stå,

Mikkel Dencker, Dansk Folkeparti, formand for miljø- og teknikudvalget, Hvidovre

DF: Skiltet skal ned

Forvaltningen indstiller til politikerne, at afslår ansøgningen om dispensation til at beholde lysreklamen – og sådan håber udvalgets formand, Mikkel Dencker, Dansk Folkeparti, også, at sagen ender.

- I Dansk Folkeparti har vi tænkt os at give afslag på ansøgningen. Skiltet er sat op uden nogen form for tilladelse eller godkendelse. Samtidig ved vi, at naboerne føler sig generet af reklamen. Jeg kan ikke rigtig se argumentet for at lade den stå, siger Mikkel Dencker til TV 2 Lorry.

Han tilføjer, at lokalplaner også er tænkt som naboers beskyttelse mod hinanden. I dette tilfælde ville en lovliggørelse af skiltet kunne få vidtrækkende konsekvenser for bybilledet i Hvidovre, mener han.

- Lighed for loven

- Der er lighed for loven. Hvis man giver en ansøger lov til det, har alle andre lov til at gøre det samme. Så kan vi få mange skilte i Hvidovre – og det er jeg i hvert fald ikke interesseret i.

TV 2 Lorry har også været i kontakt med Finn Gerdes, der sidder i teknik- og miljøudvalget for Socialdemokratiet og med Kristina Young, der repræsenterer den lokale Hvidovrelisten. Meldingen fra begge politikere er dog, at de endnu ikke har taget stilling til sagen. 

Vi følger op på sagen onsdag.

Se interviewet med Amin Jensen fra marts her:

Entertaineren Amin Jensen har sat et reklameskilt op foran sit hus uden at få lov af kommunen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere