Politikere bange for misbrug af skattekroner i skøjteklub

Medlemmer af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune er rystede.

Copenhagen Lions har fået kommunale skattekroner til driften af Ørestad Skøjtehal, men torsdag kom det frem, at der er rod i regnskaber blandt andet med ansættelsesforhold, skat og moms. 

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune vil derfor politianmelde skøjteforeningen Copenhagen Lions. Medlemmer af borgerrepræsentationen i Københavns Kommune er rystede efter et hasteindkaldt møde, hvor en kritisk rapport fra kommunens egen vagthund Intern Revision blev fremlagt. 

- Der er desværre en blodrød revisionsrapport med en stribe graverende fejl. Straffeloven er givetvis overtrådt på en række områder. Det er meget, meget graverende overtrædelser af dansk lovgivning. Det burde være fanget langt, langt tidligere, siger Jens-Kristian Lütken, medlem af Borgerrepræsentationen i København, Venstre.

Michael Gatten, medlem af Borgerrepræsentationen i København, Radikale Venstre, stemmer i: 

- Man har ikke oplyst, det man skulle i forhold til sandheden, der har simpelthen været løgn på løgn, siger han til TV 2 Lorry. 

Skarp kritik af forvaltningen

Men rapporten fra Intern Revision retter også en skarp kritik af forvaltningens tilsyn af klubben, som årligt modtager 4,6 millioner kroner til at drive Ørestad Skøjtehal for.

Copenhagens Lions blev allerede i februar sat under skærpet tilsyn. Alligevel har Kultur- og Fritidsforvaltningen ikke fanget de kritisable forhold, som der nu bliver sat under en lup i rapporten. Det får flere politikere til at kritisere forvaltningen og borgmesteren. 

- Der skulle have været grebet ind. Der har været advarselslamper så kraftige, som jeg ved ikke hvad. Man burde have opdaget, at der er noget galt, lyder kritikken fra  Michael Gatten, medlem af borgerrepræsentationen i København, Rad. Venst.

- Man har sovet så gevaldigt i timen. Både forvaltningen og borgmesteren har simpelthen ikke rykket på den her sag, siger Simon Strange, medlem af Borgerrepræsentationen i København, Soc. Dem, til TV 2 Lorry. 

Manglende procedurer

Kultur- og Fritidsborgmesteren Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkeparti, er enig i, at der skulle have været et revisionstilsyn langt før. Copenhagens Lions blev nemlig allerede i februar sat under skærpet tilsyn, men revisionstilsynet først kom til i maj. Borgmesteren undskylder med, at der ikke har været præcise procedurer. 

- Det er fordi, der ikke har været nedskrevet procedurer omkring, hvordan sådan et skærpet tilsyn skal være. Jeg har præciseret til direktionen og forvaltningen, at når der bliver indført et skærpet tilsyn, så skal der også omgående være et revisionstilsyn af alle regnskaber, lyder det fra  Kultur- og Fritidsborgmesteren.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har besluttet at melde skøjte- og ishockeyklubben Copenhagen Lions til politiet. Kommunen opsiger samtidig klubbens aftale om at drive Ørestad skøjtehal fra første januar 2018. 

Copenhagen Lions svarer igen

TV 2 Lorry har gentagende gange forsøgt at få en kommentar fra klubbens formand Mogens Christensen og næstformand Esben Sloth, men her lød meldingen, at de først ville udtale sig, når de havde haft mulighed for at læse rapporten.

Klubben skrev torsdag aften et længere svar på Facebook, hvori man beskrev, at det hele er forvaltningens skyld. Et skriv, der kort tid efter blev slettet igen.

TV 2 Lorry har fået tilsendt hele skrivelsen fra kasserer Mogens Friborg, der er tidligere næstformand i Copenhagen Lions. Du kan læse hele skrivelsen nederst i artiklen.

"Copenhagen Lions har gennemlæst revisionsrapporten på klubben, og intet fundet der berettiger en politianmeldelse. En sådan skal snarere ses som et forsøg på at fjerne fokus fra Forvaltningens manglende ønske om at tage ansvar for driften af Ørestad Skøjtehal", står der blandt andet.

Helt konkret hævdes det, at forvaltningen ikke forstår revisionslovgivningen i Danmark, samtidig med at man også beskylder forvaltningen for ikke at overholde et tilsagn om at Copenhagen Lions skulle stille personale og udstyr til rådighed for offentligt skøjteløb og også have indtjeningen herfra.

Ifølge skrivelsen har klubledelsen kendt til politianmeldelsen, men at man ikke har kunne få svar på, hvem der stod bag anmeldelsen, hos politiet.

"Copenhagen Lions er fra centrale kilder i Københavns Kommune for flere dage siden blevet tippet om at dette havde fundet sted. Copenhagen Lions har forespurgt hos politiet og fået besked om at ”nogen” har politianmeldt klubben for noget", stod der i teksten, før den altså blev slettet.

Læs hele skrivelsen her:

SVAR FRA COPENHAGEN LIONS

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere