This is...: Politiker vil have kommunal skiltning på engelsk

'This is Gentofte': Venstre-kandidat vil gøre kommunen tosproget med engelsk skiltning.

Billede af Gentofte Hospital, som oversat til engelsk ville hedde Gentofte Hospital. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

En køretur på Strandvejen kan meget vel snart blive til en køretur på 'Beach Road'.

I hvert fald hvis det står til Venstres kandidat i Gentofte Henrik Thormod Andersen, som mener, at kommunen bør påbegynde en rejse mod at være tosproget. Det skriver Berlingske.

Ønsket om en to-sproget kommune indebærer blandt andet, at alle serviceydelser skal tilbydes på både dansk og engelsk, lyder det fra Henrik Thormod Andersen, som for nylig skrev et indlæg i lokalavisen Villabyerne, hvor han redegjorde for sin vision.

Læs også Gentofte underviser 3-årige børn i engelsk

Vil tiltrække højtuddannede fra udlandet

Ifølge Henrik Thormod Andersen skal kommunens tilbud kunne foregå på engelsk på lige fod med dansk. Endvidere skal bybilledet og de kommunale institutioner have engelsk skiltning, og lokalavisen Villabyerne bør have en engelsk-sproget sektion, mener han.

Alt sammen for at tilgodese og byde kommunens internationale borgere velkommen, lokke mere højtuddannet arbejdskraft til Gentofte og klæde børnene på til en mere og mere globaliseret verden.

Læs også Børnepasning på engelsk: Tosprogede institutioner på vej

'Opening hours' 

Over for Berlingske forklarer Henrik Thormod Andersen:

- Folk skal som udgangspunkt vide, at engelsk er et lige så godt og gangbart sprog som dansk.

- Det er en naturlig konsekvens af, at København bliver mere og mere internationalt anlagt. Hvis vi ser på Gentofte, har vi jo en stor andel af ressourcestærke borgere med international baggrund, og jeg synes, at vi skylder dem en form for respekt, siger Henrik Thormod Andersen, som også foreslår, at butikkerne supplerer deres skiltning med engelsk tekst.

- Hvis de i deres skiltning med for eksempel åbningstider supplerede med tilsvarende skiltning med opening hours, og apotekeren finder ud af, at han også skal hedde pharmacist, så har vi allerede fået en markant ændring af bybilledet, siger han til Berlingske, men understreger samtidig, at det blot er en opfordring til butikkerne - og altså ikke noget, de bør pålægges.

Læs også Amanda fra Gentofte er Danmarks smukkeste kvinde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik