Politiker om borgerinddragelse: "Vi mister overblikket"

I Gentofte har borgerne ekstra meget at skulle have sagt. Men flere politikere mener ikke, at det er en god idé.

- Man lærte at få et meget bredere syn, som gjorde, at man var meget mere fleksibel i forhold til at forstå, at en kommune ikke bare lige kan gøre alt.

Sådan lyder det fra Lis Puggard, der er borger i Gentofte, og som er med i det borger-udvalg, der direkte har indflydelse på, hvilke beslutninger kommunen tager. 

quote Det der sker på de møder er, at vi samler op på det historiske, og vi har slet ikke tid til at fordybe os.

Poul Vagn Jensen, spidskandidat, Gentofte, Nye Borgerlige

-Jeg fik et meget stort indblik i alle de ting, der i forvejen sker i kommunen. Samtidig sad jeg med ti andre fantastiske borgere og fik åbnet en indsigt i, hvordan sundhed er meget, meget bred, siger hun.

Men det er ikke alle politikere, der er ligeså glade for kommunens forholdsvis nye styreform, som Lis Puggard er. 

Helt konkret har Gentofte Kommune en række opgave-udvalg, hvor borgerne i samarbejde med politikerne får lov til at få direkte indflydelse på de tiltag, der påvirker dem mest. 

"Vi mister overblikket"

Ifølge Poul Vagn Jensen, som er spidskandidat for Nye Borgerlige, har mængden af borger-inddragelse været for stor. 

quote Man lærte at få et meget bredere syn, som gjorde, at man var meget mere fleksibel i forhold til at forstå, at en kommune ikke bare lige kan gøre alt.

Lis Puggard, medl., borger-udvalg, Gentofte Kommune 

- Jeg har som politiker mistet overblikket. De fagudvalg, som jeg er medlem af, har kvartalsvise møder, forklarer Poul Vagn Jensen.

- Det, der sker på de møder, er, at vi samler op på det historiske, og vi har slet ikke tid til hverken at fordybe os i det, der sker i alle de her 23 opgaveudvalg, og vi har heller ikke tid til at kigge fremad, siger han, 

Borger-inddragelse i Gentofte

Se den fulde debat om borger-inddragelse og hør om, hvorfor borgmesteren synes, at det er en god idé, øverst i artiklen.