Politiker klager over valget: Manglede kun to stemmer

En socialdemokrat fra Hvidovre kræver fintælling af stemmerne, fordi han ikke kom ind. Nu har kommunalbestyrelsen truffet en afgørelse.

Ömer Kuscu har blandt andet siddet som næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget i Hvidovre Kommune Foto: Jacob Langvad Nilsson, Scanpix

Kommunalvalget er som bekendt overstået, og stemmerne er blevet talt op.

Og selvom det nu står mere eller mindre klart, hvem der blev valgets vindere og tabere, så er det ikke alle, der accepterer et nederlag.

I Hvidovre har Socialdemokratiets Ömer Kuscu valgt at klage til kommunen over valget, efter at det ikke lykkedes ham at blive genvalgt til kommunalbestyrelsen.

Ömer Kuscu fik 150 personlige stemmer og endte dermed som 1. stedfortræder for Socialdemokratiet til kommunalbestyrelsen.

Læs også Hvidovre: Socialdemokraterne og DF får lige akkurat flertal

Manglede kun to stemmer

Havde han fået blot to stemmer mere, ville han have overgået partikollegaen Finn Gerdes, der blev valgt til kommunalbestyrelsen med 151 personlige stemmer.

Eftersom det kun er marginaler, der adskiller de to socialdemokrater, har Ömer Kuscu krævet en fintælling af stemmerne, hvor han selv er til stede.

- Det er kun én stemmes forskel, og jeg har en mistanke om, at der er begået en menneskelig fejl, siger den 66-årige Hvidovre-politiker til TV 2 Lorry.

En uge efter at Ömer Kuscu indgav sin klage, har kommunalbestyrelsen i Hvidovre Kommune nu truffet en endelig afgørelse i sagen.

Læs også Blå eller rød blok: Hvidovres borgmester har valgt side

Skuffet over afgørelse

Der bliver ingen finoptælling, slår kommunalbestyrelsen fast og følger dermed kommunaldirektørens indstilling, hvor der argumenteres for, at der ikke er grundlag for, at betvivle rigtigheden af valgresultatet.

- Det er jeg ked af. Det er kun en lille bitte stemme, siger Ömer Kuscu.

Jeg har været med i kommunalpolitik i 24 år. Og selvom jeg ikke blev valgt ind, vil jeg stadig være med på vognen.

 Ömer Kuscu (Soc.dem)

Men havde han fået en enkelt stemme mere, ville det alligevel ikke have været nok, da Finn Gerdes står foran Ömer Kuscu på Socialdemokratiets partiliste.   

- Jeg har været med i kommunalpolitik i 24 år. Og selvom jeg ikke blev valgt ind, vil jeg stadig være med på vognen, siger Ömer Kuscu.

Han fortæller, at han har mulighed for at anke afgørelsen, men at han endnu ikke har taget stilling.

Ömer Kuscu har siddet som næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget. Han har desuden været bestyrelsesmedlem i Udvalget til Præmiering af Bygninger m.m. i Hvidovre Kommune

Ved siden af sit politiske virke har Ömer Kuscu i mange år arbejdet som tyrkisk tolk.

Læs også For mange elever i Hvidovre: "Det ser rigtig skidt ud"Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik