Planer om asfaltfabrik i knæ: Nu skifter borgmester mening

Massive borgerprotester får nu borgmesteren til at sende planerne om en asfaltfabrik ved et boligområde i Allerød foreløbigt til hjørne.

Borgerne i Lillerød vandt tirsdag aften den første sejr i kampen mod den planlagte asfaltfabrik, som skulle ligge tæt op ad et boligkvarter. 

200 mennesker var mødt op på Rådhuset i Allerød tirsdag aften, hvor den kommende asfaltfabrik var på dagsordenen på et byrådsmøde. De mange borgere måtte stå langs væggene, da der slet ikke var tilhørerpladser nok.

- Vi er jo nervøse for den forurening, der jo alt andet lige vil være fra sådan en asfaltfabrik. Og vi er jo forundrede over, at kommunen i det hele taget har haft den tanke at lægge så tung industri ude i Farremose-området, siger Thomas Frisch, talsmand for borgergruppen "Grøn kommune går i sort", til TV 2 Lorry kort inden byrådsmødet gik i gang.

Kæmper mod et landsdirektiv

Borgerne har længe protesteret højlydt mod planerne om at bygge et asfaltværk på en mark bare en kilometer fra et tæt bebygget område. Naboerne frygter forurening og tung trafik på de små skoleveje.

quote Det betyder vel et eller andet sted, at asfaltfabrikken ikke kan komme. Men nu tager vi kampen, og så må vi se, hvor den ender.

Jørgen Johansen, borgmester i Allerød, Konservative

Og protesterne har virket, da det er lykkedes borgerne at gøre indtryk på Allerøds konservative borgmester, Jørgen Johansen, som nu lover at tage sagen videre til erhvervsministeren, da planerne kommer af et landsdirektiv.

- Vi vil prøve at tage en kamp i spor 2 og sende til erhvervsministeren om vi kan ændre planforholdene, så det ikke bliver paragraf 6 og 7 virksomheder, men bliver rent logistik- og transportvirksomheder, siger borgmesteren til TV2 Lorry kort før mødets start.

Betyder det, at asfaltfabrikken er sendt til hjørne?

- Det betyder vel et eller andet sted, at asfaltfabrikken ikke kan komme. Men nu tager vi kampen, og så må vi se, hvor den ender. 

"Det er jo fantastisk"

Talsmanden for gruppen "Grøn kommune går i sort", som har kæmpet imod asfaltfabrikken, er overmåde begejstret for meddelelsen om, at borgmesteren nu vil stå på naboernes side.

quote Det er jo fantastisk, og det viser jo bare, at vores mission bærer frugt.

Thomas Frisch, talsmand for borgergruppen "Grøn kommune går i sort"

- Det er jo fantastisk, og det viser jo bare, at vores mission bærer frugt. Og jeg anerkender og synes, at det er fremragende, at borgmesteren træder ind og kæmper vores sag, og viser hvem han er borgmester for, siger Thomas Frisch til TV 2 Lorry, som reaktion på borgmesterens udmelding.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere