Parti vil have kommunalt vagtværn i Hillerød

Nye Borgerlige vil have indsat et kommunalt vagtværn i Hillerød, som blandt andet skal tage hånd om bandekriminalitet.

Nye Borgerlige i Hillerød foreslår, at der oprettes et kommunalt vagtværn, der kan være med til at tage hånd om udfordringer med bander, indbrud og utryghed.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Konkret er tanken fra partiet, at et privat vagtfirma skal lejes af kommunen, eller at private vagter skal ansættes af kommunen. Vagterne skal patruljere og foretage civile anholdelser, men ikke være bevæbnede.

Mener ikke politiet har nok ressourcer

Nye Borgerliges byrådsmedlem og spidskandidat, Mette Thiesen, fortæller, at vagtværnet skal udviske grænsen mellem kommunen og politiet.

Hun mener nemlig ikke, at politiet har ressourcer nok til at løfte deres arbejdsopgaver og sætte ind over for banden Loyal To Familias tilstedeværelse i Hillerød. 

- Det handler om, at der ikke skal begås hærværk i institutioner, at der skal være trygt i boligområder, der ikke skal hærges af indbrudsbander. At unge mennesker trygt kan gå i byen i Hillerød uden at blive overfaldet. Jeg hører fra især drenge, at de tager til København i stedet for, fordi de er utrygge ved at gå i byen i Hillerød. Det er jo drengene, bandegrupperingerne går efter, siger hun til avisen.

Borgmester skyder forslaget ned

Forslaget skal behandles på næste byrådsmøde i november. Hillerøds konservative borgmester Dorte Meldgaard mener dog, at forslaget er skudt over målet.

- Umiddelbart synes jeg, det lyder en anelse for voldsomt. Selvfølgelig skal vi være med til at skabe tryghed. Vi har ssp-medarbejdere på gaden, der holder øje med, hvad der sker. Ser man noget alvorligt skal man gå til politiet. Det er en politiopgave, som jeg ikke mener, kommunen skal overtage, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Men spørger man Mette Thiesen er det et decideret krav, at en borgerlig borgmester sikrer mere tryghed for borgerne.

- Det er et krav til en borgerlig borgmester, at man bidrager til at skabe tryghed. Det er et krav om, at vi skal sikre den tryghed, som der ikke er nu. Vi har en forventning om, at der er opbakning til et kommunalt vagtværn fra den borgerlige gruppe, siger hun til avisen. 

Andre som med held har ansat et vagtværn, boligforeningen som du kan møde i videoen her under. 

Boligforening ansætter vagtværn. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere