Overrasket borgmester hørte ikke om kursskifte før i morges

Der har ikke været tegn på, at Radikale ville droppe det borgerlige samarbejde på Frederiksberg, lyder det fra borgmester Jørgen Glenthøj, Kons.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson - Scanpix

Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj, Kons., fik onsdag morgen et opkald af den overraskende slags.

Første gang jeg hørte om det her var i morges. Jeg har ikke haft nogen som helst indikationer på, at den her udmelding ville komme. Men det er naturligvis deres valg

Jørgen Glenthøj, Kons., borgmester, Frederiksberg

Den radikale spidskandidat til kommunalvalget til efteråret, Lone Loklindt, ringede for at meddele ham, at partiet ved valget til efteråret går til valg på et samarbejde med Socialdemokratiet og venstrefløjen.

Dermed begraver partiet, der p.t. har et enkelt mandat i kommunalbestyrelsen, 24 års samarbejde med Det Konservative Folkeparti og de øvrige borgerlige partier. Tidligere på året smuttede det andet radikale mandat, Morten Jung, til netop Konservative. 

- Første gang jeg hørte om det her var i morges. Jeg har ikke haft nogen som helst indikationer på, at den her udmelding ville komme. Men det er naturligvis deres valg, siger Jørgen Glenthøj til TV 2 Lorry.

02:38 Luk video

Læs også Radikale trækker støtten til Konservative på Frederiksberg

"Markante radikale resultater"

Han er overrasket over det, han beskriver som et radikalt kursskifte.

- De radikale har fået markante resultater igennem – også i denne periode. Der er intet i denne periode eller i forrige periode, hvor de ikke har været med og støttet op om kursen, siger han.

De Radikale siger, at det er jer, der har ændret kurs – at I er rykket mere mod højre.

- Det kan jeg ikke genkende. De Radikale har været med i alle beslutninger de sidste fire år. Der er jo tale om et kursskifte, som jeg ærligt talt ikke tror, at alle radikale vælgere på Frederiksberg bakker op om.

Læs også R-spidskandidat: Jeg er også klar til at blive borgmester

Korsbæk-stemning

Tidligere onsdag sagde Lone Loklindt til TV 2 Lorry, at hun tror, det vil være godt med fornyelse på borgmesterposten.

- Der er lidt Korsbæk-stemning over det, og der kan godt trænge til at blive luftet ud, sagde hun.

Den kritik har Jørgen Glenthøj ikke meget til overs for.

- Det er flere perioder siden, Lone Loklindt var medlem af kommunalbestyrelsen, og det er jo ikke hende, der har ført den politik, der har været gældende, siger han.

Men har hun ret?

- Jeg kan ikke genkende det. Lone Loklindt har ikke været en del af de lokalpolitisk arbejde i rigtig mange år. Det ville måske være mere passende, at dem, der har været i arbejdet gennem de sidste år måske også lige kom på banen. Faktum er, at vi taler om tingene, og at vi samarbejder godt på tværs, siger han og fortsætter:

Læs også Allé får nye bænke til en million: "Spild af borgernes penge”

Ingen større justeringer

- Der er mange beslutningsforslag, der kommer fra andre partier, som ender med at blive vedtaget. Hvis man vil kalde det Korsbæk, så fint med mig, siger Jørgen Glenthøj.

Umiddelbart giver udmeldingen fra Radikale Venstre ikke anledning til de store justeringer af kursen for borgmesterpartiet.

- Vi skal gennem budgetforhandlinger og åbner op for bredt samarbejde, som vi altid gør. Vi har samarbejdet fint, og jeg forventer også, at der fortsat vil være et godt samarbejde på rådhuset, hvor vi altså er enige om 90 procent af beslutningerne. Det er ganske få sager, vi borgerlige stemmer igennem alene, påpeger Jørgen Glenthøj. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik