Overfyldte skoleklasser: "Børnene må lægge deres tasker udenfor"

Alt for mange elever til for få klasser. Det er en af udfordringerne i Dragør Kommune, som både lærere, elever og forældre må kæmpe med.

Dagens valgdebat bliver afholdt på Dragør Skole, og passende nok handler anden runde i debatten netop om skoleområdet. I Dragør Kommune er antallet af elever i skoleklasserne nemlig for høje.

Michael Rachlin fra Radikale Venstre har selv en datter, der går i 2. klasse. Ifølge Michael Rachlin går der 27 elever i datterens klasse, selvom de sidder i et lokale, hvor der blot er plads til 19 elever. 

quote Det kan ikke holde. Det jo noget, der får forældre til at fravælge Dragør Kommune, når de ser de her tal. 

Kim Grønved Nielsen, SF, Dragør

-Man beder børnene om at efterlade deres skoletasker ude på gangen, siger han. 

Skoletaskerne skal, ifølge Michael Rachlin, blive udenfor klassselokalet for at give plads til eleverne, der får undervisning i et for småt klasselokale. 

-Og det er jo ikke værdigt for et skolesystem i Danmark, siger spidskandidat Michael Rachlin fra Radikale Venstre.

Borgmester: "Det er ikke et generelt problem"

Ifølge Venstres Erik Dahl Bidstrup er det dog vigtigt at se det store perspektiv. Han påpeger, at Dragør Kommune har 12 klasser, som har 27-28 børn, mens en masse klasser kun har 20-26 børn per skoleklasse. 

- Vi har problemer i nogle klasser. Og det tror jeg, at vi skal løse ved at se, om vi skal have et 9. skolespor på nogle udvalgte årgange, hvor der er mange børn. Ellers skal vi prøve at rykke på distrikterne, så vi får en ligelig fordeling, forklarer Erik Dahl Bidstrup, som har været borgmester i kommunen siden 2013.

Løsning skal findes hurtigt 

Kim Grønved Nielsen, som er spidskandidat for SF i Dragør, mener dog at problemet skal løses nu.  

-  Det kan ikke holde. Det jo noget, der får forældre til at fravælge Dragør Kommune, når de ser de her tal, siger han. 

quote Vi har problemer i nogle klasser. Og det tror jeg, at vi skal løse ved at se, om vi skal have et 9. skolespor på nogle udvalgte årgange, hvor der er mange børn.

Erik Dahl Bidstrup, Venstre, Dragør

Helene Egtved er spidskandidat hos Alternativet, og hun frygter, at der pludselig ikke vil være penge til det 9. skolespor. 

- Jeg trænger til at høre, at der virkelig er en politisk vilje til, at vi ikke bare skal lave en konsulent-rapport, men at der er politisk vilje til, at vi skal have det 9. skolespor, siger hun. 

Eik Dahl Bidstrup holder dog fast ved sit bud: 

- Jeg tror, at vi skal have det på de årgange, hvor det er nødvendigt. Det har også noget med økonomi at gøre. Der har vi som borgmesterparti også et ansvar for, at vi også har økonomi til alle de andre ting i kommunen, forklarer Eik Dahl Bidstrup. 

Du kan se hele valgdebatten, hvor blandt andet Michael Rachlin, Helene Egtved, Eik Dahl Bidstrup og Kim Grønved diskuterer, hvad der kan gøres på skoleområdet i Dragør Kommune øverst i artiklen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere