Nye Borgerlige ekskluderer kandidat efter racistisk mail

Muslimer er en kræftsvulst, og »kulturradikale landsforrædere« skal op mod muren. Sådan lød det tidligere på ugen i kampagnemail fra kandidaten Lars Kiil fra Nye Borgerlige. Han er nu ekskluderet

»Kære Patrioter.« Sådan indleder Lars Kiil den kampagnemail, som en stor gruppe borgere i Gentofte Kommune har modtaget siden weekenden.

Indtil i mandags var Lars Kiil opstillet som kandidat til kommunalbestyrelsen i Gentofte og regionsrådet i Hovedstaden for partiet Nye Borgerlige. Det skriver Dagbladet Information.

quote Lars Kiils opstilling er en fejl. Jeg kunne ikke engang læse mailen til ende: antisemitisme, holocaust-benægtelse og racisme

Peter Seier Christensen, næstformand i Nye Borgerlige 

I den 21 sider lange tekst beskriver Lars Kiil muslimer som kræftsvulster og retter voldelige trusler mod »kulturradikale landsforrædere« som Uffe Ellemann-Jensen og Poul Schlüter, inden han i lange, fabulerende vendinger anklager »jøderne« for at være arkitekterne bag den afrikanske og mellemøstlige indvandring til Europa som led i en global jødisk sammensværgelse mod Vesten.

Straks efter at bestyrelsen i Nye Borgerliges lokalafdeling i Gentofte blev klar over mailens indhold, rettede de henvendelse til partiets hovedbestyrelse, der kort efter ekskluderede Lars Kiil, skriver Information.

»Lars Kiils opstilling er en fejl. Jeg kunne ikke engang læse mailen til ende: antisemitisme, holocaust-benægtelse og racisme. Sådan en mand kan vi selvfølgelig ikke have på listen for Nye Borgerlige,« siger partiets næstformand Peter Seier Christensen til Information.

Men simpel google-søgning viser, at Lars Kiil tidligere har modtaget en dom på 50 dages fængsel for trusler rettet mod ligestillingscenteret Kvinfo i 2012.

»Hvis Kvinfo sammenligner os anti-feminister med Breivik, synes jeg, vi skal lave fuld Breivik på Kvinfo,« havde Lars Kiil dengang skrevet på Facebook.

Alligevel endte han som opstillet kandidat for et parti med ambitioner om at komme i Folketinget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere